Mπόνους στους εργαζομένους δίνουν τα σούπερ μάρκετ εν μέσω κορονοϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mπόνους στους εργαζομένους δίνουν τα σούπερ μάρκετ εν μέσω κορονοϊού
Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους εργαζομένους τους.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση δίνουν στους εργαζομένους τους, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια που καταβάλουν αυτή την περίοδο και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της αλυσίδας Μασούτης, στους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής των καταστημάτων, δηλαδή ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, θα δοθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας.

«Πρόκειται για μια απόφαση που απορρέει από την πίστη πως η δύναμή μας, είναι οι άνθρωποί μας και επιβραβεύει όλους εσάς τους ανθρώπους μας, που είστε καθημερινά στις «επάλξεις», πράττετε το καθήκον σας με σθένος και υπομονή διατηρώντας τα καταστήματά μας ανοικτά και γεμάτα, καλύπτοντας με ασφάλεια τις αυξημένες ανάγκες των πελατών μας, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης» σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας ο Ιωάννης Μασούτης.

Η αλυσίδα Σκλαβενίτης από την πλευρά της προχώρησε ήδη στην καταβολή έκτακτης παροχής ύψους 5 εκατ. ευρώ προς τους 25.000 εργαζόμενους της επιχείρησης.

Πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι το παραπάνω ποσό δόθηκε ως αναγνώριση και επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχουν καταβάλει το τελευταίο διάστημα και μάλιστα εν μέσω δύσκολων συνθηκών.

Και η Lild Hellas αποφάσισε τη χορήγηση έκτακτης παροχής ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας.

Όπως επισημαίνεται το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρείας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορoνοϊού Covid-19.

Και πρόσθετα μέτρα προστασίας στα καταστήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται κι άλλες αλυσίδες να προχωρήσουν σε αντίστοιχη κίνηση, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο τους εργαζομένους των σούπερ μάρκετ που δίνουν αγώνα προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.

Επιπλέον μέσα στα καταστήματα, αυξάνονται τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού για την ασφάλεια τόσο του προσωπικού όσο και των καταναλωτών. Συγκεκριμένα αρκετές αλυσίδες προχωρούν στην τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών διαχωριστικών από πλεξιγκλάς στα ταμεία, ενώ αυξάνουν και τα αντισηπτικά μέσα στα καταστήματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider