Κρεοπωλεία: Νωρίτερα φέτος οι παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρεοπωλεία: Νωρίτερα φέτος οι παραγγελίες για το πασχαλινό τραπέζι
«Παροτρύνουμε τους καταναλωτές ώστε μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου να έχει γίνει το 80% των παραγγελιών» λέει στο insider.gr o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών.

Διαφορετικό αναμένεται φέτος το Πάσχα λόγω των ειδικών συνθηκών από την πανδημία του κορονοϊού και με τα δεδομένα αυτά, προετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σταύρος Πέρρος, σημειώνει στο insider.gr πως οι ιδιοκτήτες των κρεοπωλείων ακολουθώντας τις συστάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και καθώς φέτος δεν θα γίνει ο εορτασμός του Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο, θα είναι συγκρατημένοι όσον αφορά στα προϊόντα που θα προμηθευτούν, ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσουν στους καταναλωτές.

Ο κ. Πέρρος επισημαίνει πως η κατανάλωση φέτος αναμένεται περιορισμένη, χωρίς το παραδοσιακό αρνί στη σούβλα στα χωριά και η Ομοσπονδία από την πλευρά της, προτρέπει τους ιδιοκτήτες κρεοπωλείων να να κινηθούν συγκρατημένα στις παραγγελίες τους.

«Παροτρύνουμε τους καταναλωτές να παραγγείλουν έως το Σάββατο του Λαζάρου»

Και οι καταναλωτές ωστόσο θα πρέπει φέτος να κάνουν νωρίτερα τις παραγγελίες τους για το πασχαλινό τραπέζι που θα είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

«Παροτρύνουμε τους καταναλωτές προκειμένου μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου να έχει γίνει το 80% των παραγγελιών, ώστε και εκείνοι από την πλευρά τους να εξυπηρετηθούν» τονίζει ο κ. Πέρρος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήγμα για τα κρεοπωλεία μετά την εφαρμογή των μέτρων για τον κορονοϊό ήταν σημαντικό καθώς τις τελευταίες μέρες η πτώση του τζίρου στον κλάδο φτάνει το 70%, με τους καταναλωτές στην πλειονότητά τους να προτιμούν τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να κάνουν συνολικά τις αγορές τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider