Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι δευτερεύουσες δραστηριότητες ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης και οι δευτερεύουσες δραστηριότητες ζητούν οι έμποροι της Αθήνας
Ο Ε.Σ.Α ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα ώστε να αρθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας.

Με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να επιλυθεί άμεσα το θέμα της διάκρισης μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας, το οποίο προκύπτει κατά την υποβολή της απαιτούμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Επιχειρήσεων - Εργοδοτών στο σύστημα "Εργάνη".

Όπως επισημαίνει, «η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, είχε ως κριτήριο τον Κωδικό Δραστηριότητας ανεξάρτητα εάν αυτός αποτελούσε κύρια ή δευτερεύουσα δραστηριότητα της επιχείρησης».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, προσθέτει ότι «μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων διαπιστώνει ότι, στην περίπτωση που οι ΚΑΔ της αναστολής λειτουργίας τους, αποτελούν δευτερεύουσα δραστηριότητά τους και όχι κύρια, δεν μπορούν να υποβάλλουν την απαιτούμενη Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι είναι τουλάχιστον ανακόλουθο να επιβάλουμε ορθώς στις επιχειρήσεις να αναστείλουν την λειτουργία τους ως ανάχωμα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης».

«Για άλλη μια φορά ο Ε.Σ.Α παρεμβαίνει τεκμηριωμένα ώστε να λυθεί ένα προφανές λάθος και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα ώστε να αρθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η διάκριση μεταξύ κύριας και δευτερεύουσας δραστηριότητας, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που τους επιβλήθηκε το υποχρεωτικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους» καταλήγει.

ΝΑ ΑΝΕΤΑΧΙ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider