Ψώνια με delivery λόγω κορονοϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ψώνια με delivery λόγω κορονοϊού
Κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, φούρνοι αλλά και περίπτερα εξυπηρετούν τους καταναλωτές με παράδοση κατ' οίκον.

Περιζήτητες έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες delivery ακόμα και για επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν ήταν διαδεδομένο, καθώς πολλοί καταναλωτές υπό τον φόβο του κορονοϊού αναζητούν τρόπους για να κάνουν τα ψώνια τους χωρίς να βγουν από το σπίτι.

Οι επιχειρήσεις μάλιστα, ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι εάν το επιθυμούν, η παράδοση μπορεί να γίνει και χωρίς επαφή με τον υπάλληλο αλλά να υπάρξει νωρίτερα μια επικοινωνία ώστε να παραδοθούν τα προϊόντα έξω από την πόρτα του καταναλωτή.

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης της του κορονοϊού, ραγδαία ήταν αύξηση των παραγγελιών στα online σούπερ μάρκετ. Ήδη από τις πρώτες μέρες παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στις διαθέσιμες ημερομηνίες παράδοσης έως και 10 ημέρες. Όσο περνούσαν οι μέρες τα συστήματα των online σούπερ μάρκετ υπερφορτώθηκαν, άρχισαν μάλιστα να παρουσιάζονται και προβλήματα στην ολοκλήρωση των παραγγελιών, ενώ πλέον η αναμονή φτάνει ακόμη και τον έναν μήνα.

Κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και φούρνοι

Με υπηρεσίες delivery άρχισαν να λειτουργούν και αρκετά κρεοπωλεία. Όπως είπε στο insider.gr o Σταύρος Πέρρος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, αρκετά μεγάλα κρεοπωλεία, διέθεταν ήδη υπηρεσία παράδοσης κατ' οίκον. Μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό ωστόσο, πολλοί καταστηματάρχες και σε μικρότερα κρεοπωλεία αποφάσισαν να ξεκινήσουν delivery για τους πελάτες τους αλλά και για τις ευπαθείς ομάδες που αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Στις αρχές της εβδομάδας μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Πέρρο, οι καταναλωτές πήγαν στα κρεοπωλεία και έκαναν αγορές που αντιστοιχούν στις πωλήσεις ενός ολόκληρου μήνα με τους περισσότερους να ψωνίζουν κυρίως κοτόπουλο και μοσχάρι.

Υπηρεσίες delivery όμως εφαρμόζουν και αρκετά οπωροπωλεία της χώρας καθώς τα φρούτα και τα λαχανικά καταναλώνονται άμεσα και δεν μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Στις αρχές της εβδομάδας μάλιστα η αναμονή για τους καταναλωτές δεν ήταν μεγάλη, καθώς έφτανε μόλις τις 2-3 μέρες. Άλλωστε λειτουργούσαν κανονικά και οι λαϊκές αγορές και αρκετοί ήταν εκείνοι που συνέχισαν να τις επισκέπτονται κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Στις υπηρεσίες delivery μπήκαν, σε μικρότερο βαθμό και οι φούρνοι. Εκτός από μεγάλα αρτοποιεία που ήδη διέθεταν ήδη διανομή κατ΄οίκον, αρκετοί φούρνοι της γειτονίας εξυπηρετούν πλέον τους καταναλωτές πηγαίνοντας τους το καθημερινό ψωμί στο σπίτι, κυρίως σε ηλικιωμένους και ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε μάλιστα στο insider.gr o ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις ψωμιού τις τελευταίες μέρες, της τάξεως του 10%.

Με delivery τέλος κάνουν τα ψώνια τους αρκετοί καταναλωτές, από περίπτερα και ψιλικατζίδικα και μάλιστα προς το παρόν τουλάχιστον, χωρίς μεγάλη αναμονή. Κάποια συνοικιακά καταστήματα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες τους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, ενώ υπάρχουν και online καταστήματα που διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα και εξυπηρετούν ευρύτερες περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider