Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού στους φούρνους της γειτονιάς

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ψωμιού στους φούρνους της γειτονιάς
Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αρκετοί φούρνοι άρχισαν να κάνουν και παραδόσεις κατ' οίκον.

Αύξηση της τάξεως του 10% κατέγραψαν τις τελευταίες μέρες τα αρτοποιεία όλης της χώρας στις πωλήσεις ψωμιού. Αν και το ψωμί, είναι από τα προϊόντα που καταναλώνονται άμεσα και δεν αποθηκεύονται, αρκετοί καταναλωτές που βγήκαν να ψωνίσουν, επισκέφθηκαν και τους φούρνους της γειτονιάς τους.

«Ένας λόγος είναι ότι εξαιτίας των μέτρων για τον κορονοϊό, έχουν περιοριστεί οι έξοδοι των καταναλωτών, οι οικογένειες που μένουν σπίτι στρώνουν πλέον το τραπέζι μεσημέρι και βράδυ, όποτε έρχονται να προμηθευτούν ψωμί. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάποιοι επέλεξαν λόγω των συνθηκών να φύγουν για τα χωριά τους, επομένως αγόρασαν μεγαλύτερες ποσότητες για να πάρουν μαζί τους» λέει στο insider.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

Ο κ. Μούσιος τονίζει μάλιστα ότι τα αρτοποιεία σε όλη τη χώρα, ήταν τα πρώτα καταστήματα τα οποία εφάρμοσαν την ελεγχόμενη προσέλευση στους πελάτες, καθώς ήδη από Σάββατο αρκετοί αρτοποιοί έδιναν ταμπελάκια στους καταναλωτές και επέτρεπαν μόνο σε δύο άτομα να μπαίνουν κάθε φορά στο κατάστημα. Όπως λέει, εκείνοι από την πλευρά τους τηρούσαν τους «κανόνες» και δεν υπήρχε πανικός.

Και delivery για τις ευπαθείς ομάδες

Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, αρκετοί φούρνοι άρχισαν να κάνουν και παραδόσεις κατ' οίκον. «Κάποιοι συνάδελφοι κάνουν delivery κυρίως σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που μένουν κοντά. Οι υπόλοιποι καταναλωτές επισκέπτονται τον φούρνο της γειτονιάς τους για να ψωνίσουν. Εξάλλου τα αρτοποιεία είναι συνήθως κοντά στα σπίτια τους και είναι μια ευκαιρία για εκείνους να βγουν έστω και για λίγο, τηρώντας ωστόσο όλα τα απαραίτητα μέτρα» λέει ο κ. Μούσιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider