Αδειάζουν οι κινηματογράφοι λόγω κοροναϊού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αδειάζουν οι κινηματογράφοι λόγω κοροναϊού
Όπως λένε στο insider.gr από την εταιρεία παραγωγής και διανομής Odeon, για τον Μάρτιο ήταν προγραμματισμένες να «βγουν» στις ελληνικές αίθουσες συνολικά οκτώ ταινίες, ωστόσο αποφασίστηκε να βγουν τελικά μόλις δύο.

Απογοητευτική είναι το τελευταίο διάστημα η εικόνα στις κινηματογραφικές αίθουσες ολόκληρης της χώρας, καθώς λόγω του κοροναϊού, όλο και περισσότεροι πολίτες αποφεύγουν τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους. Από την πλευρά τους, οι εταιρείες διανομής προχωρούν σε αναβολές στις πρεμιέρες των ταινιών τους.

Τα στοιχεία από το ελληνικό box office των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι ενδεικτικά. Συγκεκριμένα, το τετραήμερο από 5 έως 8 Μαρτίου κόπηκαν περίπου 55.000 εισιτήρια. Αντίστοιχα από τις 27 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου, περίοδο στην οποία περιλαμβανόταν και η Καθαρά Δευτέρα, κόπηκαν περίπου 57.000 εισιτήρια.

Σημειώνεται ότι την περίοδο από 20 έως 23 Φεβρουαρίου κόπηκαν λίγο περισσότερα από 100.000 εισιτήρια, δηλαδή η πτώση μεσα σε μία εβδομάδα ξεπέρασε το 40%.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν αιθουσάρχες, τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, στις περισσότερες προβολές οι θεατές ήταν ελάχιστοι. Η πτώση στα εισιτήρια μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται ακόμη πιο δραματική το ερχόμενο τριήμερο.

Αναβάλλουν τις πρεμιέρες των ταινιών

Έντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στις εταιρείες διανομής ταινιών.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στο insider.gr από την εταιρεία παραγωγής και διανομής Odeon, για τον Μάρτιο ήταν προγραμματισμένες να «βγουν» στις ελληνικές αίθουσες συνολικά οκτώ ταινίες, ωστόσο λόγω των εξελίξεων αποφασίστηκε να βγουν τελικά μόλις δύο.

Άγνωστο είναι, όπως λένε, τι θα γίνει τον Απρίλιο καθώς καθημερινά υπάρχουν νέα δεδομένα και η αγορά προσαρμόζεται εκ νέου σε αυτά.

Αρκετοί αιθουσάρχες από την πλευρά τους, βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί, εκτιμούν πως εάν συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, αρκετές αίθουσες κυρίως μεμονομένων κινηματογράφων, θα αναγκαστούν να κατεβάσουν ρολά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider