Στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες επενδύει ο Μπιλ Γκέιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες επενδύει ο Μπιλ Γκέιτς
Το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς φέρεται ότι προχώρησε σε χρηματοδότηση του fund Diorasis, το οποίο δραστηριοποιείται στον κλάδο των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών μέσω της εταιρείας Philosofish.

Στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, φαίνεται ότι επενδύει, εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του, ο Μπιλ Γκέιτς.

Το ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, φέρεται ότι προχώρησε σε χρηματοδότηση του fund Diorasis, το οποίο δραστηριοποιείται στον κλάδο των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών μέσω της εταιρείας Philosofish.

H εταιρεία Philosofish, είναι περισσότερο γνωστή με το προηγούμενο όνομά της, «Μπιτσάκος Ιχθυοκαλλιέργειες» και το 2015 στο μετοχικό της κεφάλαιο εισήλθε το ελληνικών συμφερόντων επενδυτικό fund Diorasis.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες η Philosofish απέκτησε περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών «Νηρεύς» και «Σελόντα», έπειτα τη σχετική απόφαση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να εγκρίνει τη συγκέντρωση των εταιρειών «Ανδρομέδα», «Νηρέας» και «Σελόντα».

Με τα νέα περιουσιακά της στοιχεία η Philosofish αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή της σε τσιπούρα και λαβράκι σε 20.000 τόνους και να μετατραπεί στον δεύτερο μεγάλο «παίκτη» στις ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Undercurrent News.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία η οποία διέθετε μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών με παραγωγή 5.000 τόνων, αγόρασε μονάδες με δυναμικότητα περίπου 12.000 τόνων και εκκολαπτήρια δυναμικότητας 85 εκατ. τεμαχίων γόνου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider