Ο εντυπωσιακός στόχος της Παπαστράτος για τη μείωση του καπνίσματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο εντυπωσιακός στόχος της Παπαστράτος για τη μείωση του καπνίσματος
Σειρά Smoke-Free δράσεων και νέο ηλεκτρονικό προϊόν μειωμένου κινδύνου ετοιμάζει η εταιρεία.

Τον φιλόδοξο στόχο να διακόψουν το παραδοσιακό τσιγάρο περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες, θέτει η Παπαστράτος για τα τέλη του 2021, συμβάλλοντας με τον τρόπο της στη ραγδαία μείωση - έως και κατά 50%- του καπνίσματος ενός λαού που καταλαμβάνει ετησίως τις πρώτες θέσεις της λίστας με τους περισσότερους καπνιστές παγκοσμίως.

Στην αυγή της νέας δεκαετίας, η Παπαστράτος θέλοντας να βαδίσει #prostokalytero απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς όλους είτε να διακόψουν το κάπνισμα είτε να στραφούν σε καλύτερες εναλλακτικές - προϊόντα θέρμανσης καπνού ή ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Για να επιτύχει τον στόχο της, η καπνοβιομηχανία θα υλοποιήσει μια σειρά δράσεων, όπως καμπάνιες ενημέρωσης, υποστήριξη πρωτοβουλιών για «έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο» αλλά και νέες προϊοντικές προτάσεις.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, η Παπαστράτος θα υλοποιήσει καμπάνιες ενημέρωσης σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα για να πείσει τους υπεύθυνους να συμμορφωθούν με τον νόμο και να πάψουν να πωλούν προϊόντα νικοτίνης σε ανήλικους.

Παράλληλα θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες όπως η 3η Smoke-Free ΔΕΘ, το 2ο Smoke-Free Delphi Economic Forum, η Smoke-Free Αστυπάλαια και άλλα.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, θα προχωρήσει μέσα στο έτος και στην παρουσίαση νέων προϊοντικών προτάσεων για όσους κάνουν την αλλαγή σε καλύτερες εναλλακτικές, με βάση πάντα την τεχνολογία, την επιστήμη και την καινοτομία.

Οι νέες προϊοντικές προτάσεις της PMI, θα συμβαδίζουν με την γενικευμένη κουλτούρα απομάκρυνσης από το τσιγάρο και την στροφή σε πιο υγιεινές λύσεις, η οποία επικρατεί σήμερα και θα προκύψουν, ως είθισται, κατόπιν εκτεταμένης έρευνας στον χώρο του ηλεκτρονικού, αυτή τη φορά, τσιγάρου, την οποία φαίνεται να έχει ήδη υλοποιήσει η εταιρεία.

Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος.
Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Παπαστράτος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Παπαστράτος, θυγατρική εταιρεία της Philip Morris Ιnternational (PMI) κατέχοντας ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία τσιγάρων και θερμαινόμενων προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για εννέα δεκαετίες, αποφάσισε να γυρίσει σελίδα το 2017 και να πρωταγωνιστήσει στον ριζικό μετασχηματισμό του κλάδου των καπνικών προϊόντων με όραμα να δημιουργήσει έναν κόσμο απαλλαγμένο από το τσιγάρο προς όφελος των ενήλικων καπνιστών που επιλέγουν να συνεχίσουν το κάπνισμα.

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ

Για το λόγο αυτό μάλιστα, προχώρησε και στην επένδυση-μαμούθ, ύψους 300 εκατ. ευρώ, μέσω της οποίας μετέτρεψε το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το νέο, καινοτόμο προϊόν, το IQOS, το πρώτο heat-not-burn (μη καιόμενου καπνού) προϊόν της PMI, δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το τσιγάρο.

Η μειωμένου κινδύνου καπνική λύση της χαίρει μέχρι σήμερα ευρείας αποδοχής αφού την έχουν ήδη ασπαστεί 13 εκατ. ενήλικοι καπνιστές σε 53 χώρες και περισσότεροι από 210.000 στην Ελλάδα. Η επιτυχία αυτή δικαιώνει την επιλογή του ομίλου να δαπανά 300-350 εκατ. ετησίως για μια περίπου δεκαετία μέχρι να δημιουργήσει τα νέα προϊόντα μειωμένου κινδύνου.

«Όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν, αυτό που μοιάζει ανέφικτο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όταν ενώνονται διαφορετικές δυνάμεις. Η αλλαγή ξεκινάει σήμερα, μέσα σε αυτή την αίθουσα. Από εμάς, τα 250 άτομα που βρισκόμαστε εδώ. Αλλά και απ’ όσους μας παρακολουθούν ζωντανά, αυτή τη στιγμή – ανθρώπους της Παπαστράτος, συνεργάτες και καταναλωτές. Αυτή είναι η στιγμή η χώρα να στοχεύσει ψηλότερα, να αφήσει το τσιγάρο στην προηγούμενη δεκαετία και η κοινωνία να αλλάξει #prostokalytero. Ξέρουμε ότι ο κόσμος δεν είναι ιδανικός. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να τον μεταμορφώσουμε σε ιδανικό. Θέτουμε ένα μεγάλο στόχο, ένα στόχο που θα μπορούσε να είναι και εθνικός, και αναγνωρίζουμε ότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους. Οι συνέργειες και η συνεργασία δεν είναι μόνο καλοδεχούμενες, είναι απαραίτητες. Χρειαζόμαστε έναν ανοικτό, ουσιαστικό διάλογο για το τέλος του τσιγάρου. Σε αυτόν τον διάλογο δεν περισσεύει κανείς. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων» ανέφερε κατά την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ εβδομάδων στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου, του Υπουργού Υγείας κυρίου Βασίλη Κικίλια αλλά και πλήθους εκπροσώπων του επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπης Παυλόπουλος με τον Υπουργό Υγείας, κύριο Βασίλη Κικίλια, ​​​​​κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider