50 Great Greek Wines: Αναδεικνύοντας το ελληνικό κρασί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
50 Great Greek Wines: Αναδεικνύοντας το ελληνικό κρασί
Το 50 Great Greek Wines θα λάβει χώρα στις 22-25 Απριλίου ενώ η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 5 Μαΐου.

Το ελληνικό κρασί θα είναι ο πρωταγωνιστής στο 50 Great Greek Wines, ένα νέο οινικό project, με τη βράβευση των 50 καλύτερων κρασιών της χώρας.

Το 50 Great Greek Wines θα λάβει χώρα στις 22-25 Απριλίου, η απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 5 Μαΐου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής των κρασιών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για την ανάδειξη των 50 καλύτερων κρασιών της χώρας δίνεται προτεραιότητα στα ποιοτικά κριτήρια και όχι στην ποσότητα και με αυτόν τον τρόπο, βραβεύονται τα κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία στη γενική κατάταξη και οι τρεις νικητές ανά κατηγορία.

Ένα ακόμη σημείο που διαφοροποιεί το 50 Great Greek Wines από τους κλασικούς διαγωνισμούς είναι ότι οι φιάλες των οίνων που θα διαγωνιστούν θα αγοραστούν από το εμπόριο. Παράλληλα θα ανακοινωθούν μόνο τα κρασιά που ξεχώρισαν καθώς και ο αριθμός των συνολικών συμμετοχών.

Εμπνευστής και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines είναι ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης MW, ένας από τους 389 Masters of Wine στον κόσμο.

«Η επιδίωξή μας, όλων όσων εμπλέκονται στον διαγωνισμό, δεν είναι απλά να δώσουμε βραβεία, αλλά να κάνουμε τη διαφορά. Το όραμα του 50 GGW συμμερίζεται αυτό που έχουν όλοι οι παραγωγοί. Της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης. Επιδίωξή μας είναι αυτά τα 50 κρασιά να συνθέσουν 50 μοναδικές ιστορίες εξωστρεφούς δημιουργίας με ένα μεγάλο νικητή: το ελληνικό κρασί», εξηγεί ο κ. Καρακάσης.

50 greek wines

Η ομάδα των κριτών που θα αναδείξει τα 50 κρασιά, αποτελείται από κορυφαίους γευσιγνώστες, οι οποίοι δεν είναι απλά γνώστες αλλά και παθιασμένοι με το ελληνικό κρασί.

Την κριτική επιτροπή για το 2020 αποτελούν: Mark Andrew MW (συνιδρυτής του περιοδικού Noble Rot), ο Stefan Neumann MS (διευθυντής του προγράμματος οίνου στο εστιατόριο Dinner του Heston Blumenthal), η Kelli White (Senior Staff Writer για το GuildSomm), o Terry Kandylis (Head Sommelier στο club 67 Pall Mall), ο Wojciech Bońkowski (δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας 4 βιβλίων) και ο Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET (σύμβουλος και εκπαιδευτής οίνου).

Παράλληλα το 50 Great Greek Wines θα πλαισιωθεί από μια σειρά καινοτόμων δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και από ένα ηλεκτρονικό βιβλίο οδηγό-σημείο αναφοράς που θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη διάδοσή των σπουδαίων Ελληνικών κρασιών.

Το 50 Great Greek Wines τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Τουρισμού, Wines of Greece (ΕΔΟΑΟ), Enterprise Greece, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ΚΕΟΣΟΕ, Μικροί Οινοποιοί Ελλάδας (ΣΜΟΕ).

Χορηγοί: Platinum Sponsor: Alpha Bank, Selene Restaurant Gold: Οινόσημο Silver: Αmpeli London, Κάβα Ανθίδης, VNB Μπακασιέτα, Cava Halari Cordis, Cellier, Faidon’s Athens, Greece and Grapes, Kylix, Masterzen, Mr.Vertigo, Οenophorum, Riedel, Sommelier’s Choice, Trinity Wines.

Χορηγοί επικοινωνίας: Έθνος της Κυριακής, Open Tv, Eat Me, FnB daily, Insider.gr, The Likker

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο: www.greatgreekwines.com

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider