Βακάκης: Εάν είχαμε την πολυτέλεια δεν θα ανοίγαμε ούτε τις Δευτέρες και τις Τετάρτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βακάκης: Εάν είχαμε την πολυτέλεια δεν θα ανοίγαμε ούτε τις Δευτέρες και τις Τετάρτες
Ο διευθύνων σύμβουλος της Jumbo σημείωσε πως η απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων σε Πρεβεζα και Κατερίνη τις Κυριακές απάντησε σε μια ανάγκη «της κοινωνίας».

Στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων Jumbο σε Πρέβεζα και Κατερίνη και τις Κυριακές αναφέρθηκε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Δευτέρες ούτε τις Τετάρτες» σημείωσε ο κ. Βακάκης συμπληρώνοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση προσθέτει κόστος λειτουργίας.

«Δε θέλω να πρωτοστατήσω στο να δουλεύουμε τις Κυριακές. Αν η κοινωνία επιλέξει στο όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές, θα ακολουθήσουμε» τόνισε μεταξύ άλλων. Η επιλογή αυτή δεν είναι κερδοφόρος και ελήφθη από το σύνολο, του οποίου μέρος είμαστε κι εμείς».

Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση αυτή απάντησε σε μια ανάγκη «της κοινωνίας και των καταναλωτών» ενώ υποστήριξε πως με αυτό τον τρόπο στηρίζει την τοπική απασχόληση καθώς διατηρήθηκε το 30% των συμβάσεων των εποχικών εργαζομένων σε αυτά τα σημεία.

Επίσης σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι αμείβονται περισσότερο τις Κυριακές οι άνθρωποι δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα».

Σχετικά με τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη τόνισε ότι «πρόκειται για τουριστικές ζώνες, στις οποίες όλοι δουλεύουν τις Κυριακές. Συνεπώς πρέπει να δουλεύουμε κι εμείς. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια έπαρση και να μη δουλεύουμε».

Αναφέρθηκε επίσης στις στρεβλώσεις που διατηρούνται σε διάφορες τοπικές αγορές. «Με μεγάλη χαρά θα δεχόμαστε κανείς να μη δουλεύει τις Κυριακές, αλλά το να δουλεύουν οι μισοί και να μη δουλεύουν οι άλλοι μισοί είναι πρόβλημα» ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στα Χανιά σημειώνοντας πως «έχει εγκριθεί η λειτουργία τις Κυριακές, αλλά μόνο στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό. Πρέπει να υπάρξει ισοπολιτεία: Ή όλοι ή κανένας».

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά στοιχεία, ο κ. Βακάκης έκανε λόγο για έναν «εκνευριστικά θετικό Ιανουάριο» επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτός ακολουθεί έναν «κακό» Δεκέμβριο. Για το 2020 ηα εταιρεία αναμένει ανάπτυξη πωλήσεων της τάξης του 5%-6%, βασιζόμενη κυρίως στην παραδοχή πως δεν θα υπάρξει μεγάλη διακύμανση στη σχέση ευρώ- δολαρίου και ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει σταθερή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider