Ted Baker: Περνάει την πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ted Baker: Περνάει την πιο δύσκολη εποχή στην ιστορία της
«Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν αναμφισβήτητα οι πιο απαιτητικοί στην ιστορία μας», ανέφερε η εταιρεία.

Την πιο δύσκολη εποχή από όταν ιδρύθηκε περνά η γνωστή βρετανική αλυσίδα μόδας, Ted Baker. Ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ντέιβιντ Μπέρνστεϊν και ο διευθύνων σύμβουλος Λίντσεϊ Πέιτζ υπέβαλαν την παραίτησή τους καθώς ο γνωστός οίκος διέρχεται σοβαρή κρίση μετά από ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλεκόταν ο ιδρυτής της εταιρείας.

Ο Ρέι Κέλβιν, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού οίκου μόδας Ted Baker, είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και ύσστερα από καταγγελίες εργαζομένων (ότι αναγκάζονταν να κάθονται στα γόνατά του ή να τον αγκαλιάζουν) υπέβαλε την παραίτησή του ενώ στη θέση του είχε οριστεί η Λίνσεϊ Ντένις Πέιτζ και εκτελεστικός πρόεδρος, ο Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναστέλει τη διανομή μερίσματος και προβλέπει ότι το κέρδος προ φόρων μπορεί να μειωθεί περισσότερο από 90% σε μόλις 5 εκατ. λίρες (6,6 εκατ. δολάρια) φέτος.

Ήταν ένα δύσκολο έτος

«Οι τελευταίοι 12 μήνες ήταν αναμφισβήτητα οι πιο απαιτητικοί στην ιστορία μας», ανέφερε η εταιρεία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ted Baker δήλωσε ότι θα διορίσει εξωτερικούς δικηγόρους και λογιστές για να επανεκτιμήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης.

Οι πωλήσεις στις 17 εβδομάδες έως τις 7 Δεκεμβρίου μειώθηκαν κατά 3,9% σε προσαρμοσμένη βάση και η εταιρεία ανέφερε ότι τα μικτά περιθώρια κέρδους της είναι κάτω από τις προσδοκίες για αυξημένη προεξόφληση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κέλβιν ίδρυσε την εταιρία το 1988 και έκτοτε έχει αναπτυχθεί σε μια μεγάλη αλυσίδα με 500 καταστήματα στη βρετανική επικράτεια και στο εξωτερικό.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider