Αυξήθηκαν κατά 300% οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν κατά 300% οι ελληνικές εξαγωγές στην Αίγυπτο
Μεγάλη ετήσια αύξηση στα σημαντικότερα εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα στην Αίγυπτο κατά το 2018.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά της Αιγύπτου «παίζουν» τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο.

Τα μήλα, τα ροδάκινα, τα ακτινίδια και τα δαμάσκηνα κερδίζουν ολοένα την εμπιστοσύνη των Αιγυπτίων καταναλωτών, καθώς στα προϊόντα αυτά παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σε πρόσφατη έρευνά του το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, οι εξαγωγές των παραπάνω προϊόντων στην Αίγυπτο αυξήθηκαν από 11,5 εκατ. ευρώ το 2017 σε 15,87 εκατ. ευρώ το 2018, που μεταφράζεται σε αύξηση περίπου 39%.

H αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο αγγίζει σχεδόν το 300%

Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο των βερίκοκων, των κερασιών και των ροδάκινων αγγίζει σχεδόν το 300%, καθώς από 1,1 εκατ. ευρώ το 2017, οι εξαγωγές αυξήθηκαν σε 3,4 εκατ. ευρώ το έτος 2018.

Περίπου το ίδιο τριπλάσιο ποσοστό αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στην Αίγυπτο καταγράφουν και οι ελληνικές φράουλες, που από 0,6 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν σε 1,45 περίπου εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται επίσης στα γλυκά κουταλιού και τα λαχανικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider