L’Oréal Hellas: Αποδίδει καρπούς το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
L’Oréal Hellas: Αποδίδει καρπούς το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης
Το Sharing Beauty with All αποτελεί μεγάλη δέσμευση της L’Oréal.

Την πορεία του παγκόσμιου προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All παρουσίασε την Τρίτη η L’Oréal Hellas, στα προσφάτως ανακαινισμένα γραφεία της.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2013 και έχει ενσωματωθεί σε όλη την αλυσίδα αξίας του Ομίλου, με πρώτο σημαντικό ορόσημο το 2020. Έτσι όλες οι διαδικασίες, από το σχεδιασμό των προϊόντων μέχρι και τη διανομή τους, αξιολογούνται με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος.

Όπως επισημάνθηκε, τα αποτελέσματα της δέσμευσης του Ομίλου είναι ορατά, καθώς σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο ετήσιο απολογισμό βιωσιμότητας, οι εκπομπές CO2 από τα εργοστάσια και τα κέντρα διανομής έχουν μειωθεί κατά 77% σε σχέση με το 2005. Παράλληλα το 79% των προϊόντων έχει βελτιωμένο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προφίλ και 63.584 πολίτες από μη προνομιούχες περιοχές απέκτησαν πρόσβαση στην εργασία. Σημειώνεται παράλληλα ότι έχουν γίνει άλματα προόδου στη χρήση ανακυκλωμένου και ανακυκλώσιμου πλαστικού στις συσκευασίες αλλά και στα σωληνάρια των προϊόντων. Ενδεικτικά, αναφέρεται η πρόσφατη εφεύρεση του πρώτου καλλυντικού σωληνάριου με βάση το χαρτί.

loreal

«Το πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης Sharing Beauty With All αποτελεί κάτι παραπάνω από δέσμευση για όλους εμάς στη L’Oréal: είναι η καθημερινή μας πραγματικότητα σε όλες τις λειτουργίες μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το κληροδότημα βιωσιμότητας που αφήνει η L’Oréal, η οποία είναι ηγέτης στην κατηγορία της αλλά και στην υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα με την οποία στρέφει το βλέμμα της στο μέλλον της ομορφιάς. Παρακολουθώντας τις μετρήσεις των ετήσιων απολογισμών βιωσιμότητας, είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για το 2020 και θέτουμε ήδη τους στόχους για την επόμενη μέρα. Αναγνωρίζοντας ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας μεγάλης διαδρομής, παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον στον τομέα της ομορφιάς» τόνισε ο Mehdi Khoubbane, Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Hellas.

mehdi

Ο Διευθυντής Operations της L’Oréal Hellas, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, παρουσίασε τα αποτελέσματα της δέσμευσης σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας ειδική αναφορά και στο βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα των ανακαινισμένων γραφείων της εταιρείας. «Η L’Oréal Hellas από το 2005, έθεσε στόχους σε τρία βασικά επίπεδα, και τους πέτυχε. Με τελικό στόχο τη μείωση στο 60% έως το 2020, μειώσαμε κατά 97% τις εκπομπές CO2, κατά 59% την κατανάλωση νερού και κατά 64% την παραγωγή αποβλήτων. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας να γίνουμε ακόμα περισσότερο, εταιρεία βιώσιμης ανάπτυξης. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς, η πορεία μας όμως είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένη» τόνισε.

χριστοδουλου

Υπενθυμίζεται πως το Group L’Oréal έχει αναγνωριστεί ως Global Compact LEAD από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τις πρωτοβουλίες που προωθεί για το κλίμα και για την υλοποίηση της δέσμευσης για μηδενικές εκπομπές ως το 2050. Επιπλέον, είναι η μοναδική εταιρεία η οποία έχει αναγνωριστεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τριπλή “A” διάκριση ως παγκόσμιος περιβαλλοντικός ηγέτης από το Μη Κυβερνητικό Οργανισμό CDP.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider