«Πανεπιστημιακή βράβευση για την E-LA-WON»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πανεπιστημιακή βράβευση για την E-LA-WON»

Ανάμεσα στα διακριθέντα ελαιόλαδα βρέθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η E-LA-WON κατά την ετήσια τελετή των βραβείων Olympia Health & Nutrition Awards που διοργανώνεται από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τους εταίρους του προγράμματος Aristoil.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1569 δείγματα ελαιολάδου από 10 και πλέον χώρες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι βραβεύσεις έχουν ως κριτήριο την περιεκτικότητα στις υγειοπροστατευτικές φαινόλες του κανονισμού της Ε.Ε. 432/2012, όπως αυτές μετρώνται με τη μέθοδο NMR που έχει αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Τα ελαιόλαδα της E-LA-WON μετά τις τρεις “Χρυσές” βραβεύσεις, καθώς και τη διάκριση για την Υποστήριξη της έρευνας “The Gold Award for the Support of the scientific research on olive oil and heath” και τον Έπαινο-Diploma για την “υποστήριξη της γαστρονομίας” – “Best Producer Company / Institution Collaborating in Gastronomy Developments”. Φέτος βραβεύονται με “Silver Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil” για τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Η νέα βράβευση αφορά στη φροντίδα και στη παραγωγή ελαιολάδου ως προϊόν για την προστασία της ανθρώπινης υγείας και μας χαροποιεί ιδιαιτέρως» επεσήμανε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Καμπούρης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ως ομιλητές εξειδικευμένοι καθηγητές από τα Πανεπιστήμια:Harvard, University of California, Auburn University, University of Louisiana, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Κύπρου, Πελοποννήσου και Χαροκόπειο. Ανακοινώθηκαν σημαντικά αποτελέσματα σχετικά με τη δράση του υψηλού φαινολικού ελαιολάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider