Πέθανε σε ηλικία 97 ετών το βράδυ της Πέμπτης στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα, ο άλλοτε «βασιλιάς της ομορφιάς» Γιάννης Πατίστας.

Η αυτοκρατορία του Γιάννη Πατίστα ξεκίνησε από ένα μικρό κατάστημα στην Αθήνα και το όνομα Πατίστας έμελλε έκτοτε και μέχρι την δεκατετία του '80 να μεσουρανήσει στο χώρο των καλλυντικών.

Γεννηθείς στην Αίγινα, ήρθε από μικρή ηλικία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα μαζί με την οικογένειά του. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο. Ο θείος του όμως ήταν αυτός που του έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα για να ασχοληθεί αργότερα με τόση επιτυχία με το χώρο της ομορφιάς.

Παρότι ο ίδιος σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στο κατάστημα του πατέρα του στην οδό Ευρυπίδου 4, το οποίο και απογείωσε αφότου το κληρονόμησε. Η μεγάλη επιτυχία ωστόσο ήρθε όταν ο Πατίστας πρώτος στην Ελλάδα έφερε τα προϊόντα μακιγιάζ της Max Factor, τα οποία οδήγησαν στο κατάστημά του όλη την εκλεκτή πελατεία της εποχής, μεταξύ αυτών και τις επώνυμες Ελληνίδες. 

Ωστόσο την επιτυχία του επισφράγισε και το γεγονός ότι προσωπικά ο ίδιος ασχολείτο με τις περισσότερες από τις εκλεκτές πελάτισσές του.

Πολύ χαρακτηριστική ήταν και η παρακάτω διαφήμιση του καταστήματος ή οποία κυκλοφόρησε το 1978.