Θυγατρική στην Πολωνία ιδρύει η Παπουτσάνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θυγατρική στην Πολωνία ιδρύει η Παπουτσάνης
Η Παπουτσάνης και η Betasoap θα συμμετέχουν εξίσου στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρίας

Στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας στην Πολωνία, με την επωνυμία PAPOUTSANIS Sp. z o.o., προχώρησε η εταιρία Παπουτσάνης. Μέτοχοι της νέας εταιρίας, με έδρα τη Βαρσοβία, θα είναι η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ και η πολωνική σαπωνοποιία Betasoap Sp. z o.o., με ποσοστό 50% εκάστη.

Η κίνηση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Παπουτσάνης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την περαιτέρω επέκταση και εμβάθυνση των εξαγωγών της, μέσω συνεργασιών με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής και διανομής.

Η νέα εταιρία PAPOUTSANIS Sp. z o.o. θα εμπορεύεται τα προϊόντα της Παπουτσάνης στην αγορά της Πολωνίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στην προώθηση των επώνυμων καλλυντικών προϊόντων περιποίησης σώματος και μαλλιών OLIVIA στην πολωνική αγορά λιανικής πώλησης. Η αγορά της Πολωνίας είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Η αξία της εκτιμάται σε €1,5 δισ. και οι ρυθμοί ανάπτυξής της αγγίζουν το 5-7% ετησίως.

Μέσω της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Betasoap Sp. z o.o., η Παπουτσάνης στοχεύει, ταυτόχρονα, να διεισδύσει στην αγορά καλλυντικών της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

«Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Betasoap, μια εξωστρεφή ευρωπαϊκή σαπωνοποιία, με την οποία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στους καταναλωτές. Η ίδρυση της νέας εταιρίας αποτελεί ορόσημο για την Παπουτσάνης και ανοίγει νέους δρόμους για την παραγωγή μας στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος μας είναι να συστήσουμε τα επώνυμα προϊόντα της Παπουτσάνης στο πολωνικό καταναλωτικό κοινό, καθώς και στις αγορές της Ρωσίας και των λοιπών χωρών ΚΑΚ. Φιλοδοξούμε, έτσι, να ενισχύσουμε περαιτέρω το εξαγωγικό αποτύπωμα της Παπουτσάνης και να επεκτείνουμε την παρουσία των εμπορικών σημάτων και των διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων της εταιρίας μας σε νέες αγορές, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα», ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, Μιχάλης Παναγής, δήλωσε σχετικά: .

Η Betasoap είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής σαπουνιού σε μπάρες στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος προμηθευτής σαπουνιού ιδιωτικής ετικέτας στην Κεντρική Ευρώπη. Αναπτύσσεται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ το 50% των πωλήσεών της προέρχονται από εξαγωγές προϊόντων της σε περισσότερες από 60 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.