«Κληρώνει» σήμερα για την ΕΒΖ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κληρώνει» σήμερα για την ΕΒΖ
Αν και εφόσον παραληφθούν οι δεσμευτικές προσφορές, θα ζητηθεί Proof of Funds από τους ενδιαφερόμενους και αφού συγκριθούν οι προτάσεις τους, θα προκύψει και ο ανάδοχος. 

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, καθώς λήγει η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους δύο υποψήφιους επενδυτές, το αμερικανοβρετανικό σχήμα Kingsley Capital Partners και το Innovation Brain του Lukas Fecker.

Αν και εφόσον παραληφθούν οι δεσμευτικές προσφορές, θα ζητηθεί Proof of Funds από τους ενδιαφερόμενους και αφού συγκριθούν οι προτάσεις τους, θα προκύψει και ο ανάδοχος.

Να σημειωθεί ότι στελέχη του αμερικανοβρετανικού σχήματος Kingsley Capital Partners έχουν ήδη πραγματοποιήσει επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα τις προηγούμενες ημέρες.

Αν και η πρόταση του fund όπως ακούγεται, δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, ανέρχεται στα 70 εκατ ευρώ.

Όσον αφορά το Innovation Brain είχε υπογραφεί αρχική συμφωνία για την είσοδό του στην ΕΒΖ, αλλά αυτή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωναν κυβερνητικές πηγές, δεν προσκόμισε τα έγγραφα που να πιστοποιούσαν ότι διέθετε τα απαραίτητα κεφάλαια.

Στην περίπτωση πάντως που δεν βρεθεί επενδυτής, τότε αναμένεται να κατατεθεί στο δικαστήριο το αίτημα για υπαγωγή της εταιρείας στις πρόνοιες της Προπτωχευτικής Διαδικασίας Εξυγίανσης του άρθρου 106δ και την εξυγίανση της θα αναλάβει ο μεγαλύτερος πιστωτής της, η Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως διεμήνυσε, μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τευτλοπαραγωγούς, «αν η Πειραιώς αναλάβει την εξυγίανση της ΕΒΖ, αυτό θα σημάνει πως για έναν-ενάμιση χρόνο δεν θα ανάψουν τα φουγάρα των εργοστασίων, δεν θα σπαρθούν τεύτλα. Αντίθετα, αν η εξυγίανση της εταιρείας προχωρήσει με στρατηγικό επενδυτή, τότε η καλλιέργεια θα συνεχίσει απρόσκοπτα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider