Κεφαλαιακή ενίσχυση και αύξηση πωλήσεων βλέπει η Κρητών Άρτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλαιακή ενίσχυση και αύξηση πωλήσεων βλέπει η Κρητών Άρτος
Η Κρητών Άρτος έχοντας στρατηγικό μέτοχο τη SwitzGroup θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Κεφαλαιακή ενίσχυση και αύξηση των πωλήσεών της βλέπει η Κρητών Αρτος με την είσοδο της SwitzGroup Europe Limited στο μετοχικό της κεφάλαιο (κατέχει το 60,56%).

Ο νέος μέτοχος δραστηριοποιείται στον χώρο παραγωγής και εμπορίας προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ετοίμων προϊόντων καθώς και πρώτων υλών.

Έχει παρουσία με θυγατρικές εταιρείες σε αρκετές χώρες όπως Ινδία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Αυστραλία και Ελλάδα μέσω της πλειοψηφικής συμμετοχής της στην εταιρεία Olympic Foods Ltd, παραγωγή και εμπορία πρώτων υλών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση Αττικής.

Η Κρητών Άρτος έχοντας στρατηγικό μέτοχο τη SwitzGroup θα μπορεί να ενισχυθεί κεφαλαιακά, να βοηθηθεί σε τεχνογνωσία και οργάνωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη πωλήσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το προφίλ της εταιρείας θα παραμείνει στην προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό, προϊόντων κρητικής αρτοποιίας και γενικότερα της κρητικής διατροφής με έδρα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο Κρήτης,

Να σημειωθεί ότι το Switzgroup είναι ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Khorakiwala από την Ινδία στα τρόφιμα, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια.

επόμενος στόχος είναι η SwitzGroup να αποκτήσει έως και το 80% της κρητικής επιχείρησης.

Δύο λόγοι που τράβηξαν την προσοχή της Switzgroup προς την «Κρητών Άρτος» ήταν το πολύ καλό προïοντικό χαρτοφυλάκιό της, καθώς και η δυνατότητα ενίσχυσης της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Ήδη η κρητική εταιρεία έχει κατορθώσει να διοχετεύει το 20% των πωλήσεών της σε χώρες του εξωτερικού.

Ο ετήσιος τζίρος της αγγίζει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει 1,2 εκατ. ευρώ κέρδη ebitda και πολύ χαμηλό δανεισμό. Διαθέτει 10,1 εκατομμύρια ευρώ ενεργητικό, ενώ, ενδεικτικά, τα κέρδη που σημείωσε στο πρώτο εξάμηνο του 2018 έφτασαν το ποσό των 740 χιλιάδων ευρώ.

Η Κρητών Άρτος ιδρύθηκε το 2004 με την εξαγορά μιας παλιάς οικογενειακής βιοτεχνίας παραγωγής κρητικών παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων.

Ήταν η πρώτη εταιρεία που έκανε παραγωγή κρητικών αρτοσκευασμάτων με την επωνυμία μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Σήμερα οι κτιριακές της υποδομές ξεπερνούν τα 4.000 τετραγωνικά μέτρα, καθώς έχει εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό της εξοπλισμό, διατηρώντας τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των προϊόντων της. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική ΅Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον Φεβρουαριο του 2009.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider