Σκληρή απάντηση της Amazon στους New York Times

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκληρή απάντηση της Amazon στους New York Times

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, απαντώντας στην κριτική των The New York Times για τη σκληρή πολιτική απολύσεων της εταιρείας με επιστολή που έστειλε την Τρίτη προς τους μετόχους.

Η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο πολύμηνης έρευνας από την αμερικανική εφημερίδα, η οποία αποκάλυψε ότι ο παγκόσμιος κολοσσός διαδικτυακών πωλήσεων εφαρμόζει ένα σκληρό εταιρικό πρωτόκολλο, με συνέπεια ν' απολύονται εργαζόμενοι που ελάμβαναν κακές αξιολογήσεις από τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους τους.

Στην επιστολή του, ο Bezos υπεραμύνθηκε της εταιρικής κουλτούρας του διαδικτυακού καταστήματος, ισχυριζόμενος ότι «η βασική αιτία πίσω από τις εταιρικές κουλτούρες σήμερα, είναι το δικαίωμα της επιλογής».

«Κάποιος που του αρέσει ο εταιρικός ανταγωνισμός μπορεί να επιλέξει μία σχετική κουλτούρα και να είναι ευτυχισμένος μέσα σε αυτή. Κάποιος άλλος που του αρέσει η καινοτομία και η επιχειρηματική καινοτομία, μπορεί να επιλέξει μία άλλη κουλτούρα και να δραστηριοποιηθεί μέσα σε αυτή», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η Amazon δεν υποστήριξε ποτέ ότι η προσέγγιση που ακολουθεί στο θέμα αυτό, είναι η σωστή.

Aπό την πλευρά της, η εταιρία υπεραμύνθηκε της πολιτικής της έναντι των αποτελεσμάτων της έρευνας, με τον υπεύθυνο Τύπου, Jey Carney, να απευθύνει επιστολή δημοσίως για ν' υπεραμυνθεί της πολιτικής της Amazon, δημοσιοποιώντας ακόμη και προσωπικά στοιχεία πρώην εργαζομένων που είχαν απολυθεί και συμμετείχαν στην έρευνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider