Σταθερή εικόνα ανάπτυξης για τα παιχνιδάδικα Μουστάκας

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταθερή εικόνα ανάπτυξης για τα παιχνιδάδικα Μουστάκας

Σταθερή εικόνα ανάπτυξης παρουσιάζει η αλυσίδα Μουστάκας, η μεγαλύτερη αμιγώς παιχνιδιών, στην Ελλάδα.

Η Μουστάκας διαθέτοντας ένα δίκτυο 13 καταστημάτων έχει καταφέρει να ενισχύσει την παρουσία του σε πολλές περιοχές της Αττικής, ενώ ιδιαίτερα ικανοποιητικά είναι και τα αποτελέσματα του καταστήματος που έχει ανοίξει η αλυσίδα στο κέντρο της Αθήνας (πλατεία Μοναστηρακίου).

Το 2017 η αλυσίδα κατέγραψε τζίρο 54,3 εκατ. ευρώ απόν 52,08 εκατ ευρώ το 2016, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα της χρήσεως ανήλθαν σε 4,3 εκατ ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ.

Η αλυσίδα απασχολεί 378 άτομα, από τα οποία 286 άτομα είναι γυναίκες.

Τα καταστήματα Μουστάκας ξεκίνησαν ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών. Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας είναι ο σημερινός της Πρόεδρος κύριος Γεώργιος Ν. Μουστάκας, και παράλληλα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011, Πρόεδρος του ΣΕΒΠΠΑ (Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών), ο οποίος από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 μέχρι το 2011, είχε διατελέσει 18 χρόνια Πρόεδρος και 6 χρόνια Γραμματέας.

Σήμερα, μετά από τρεις γενιές, τα καταστήματα Μουστάκας συνεχίζουν να εστιάζουν στο παιχνίδι, σε αντίθεση με την εταιρεία Jumbo, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει τροποποιήσει σημαντικά το προϊόντικό της μείγμα.

Aν και κατά καιρούς η εταιρεία Μουστάκας έχει αρνηθεί την οποιαδήποτε αναφορά στην Jumbo «λέγοντας ότι δεν είναι κάτι που μας αφορά», πολλές φορές άνθρωποι που γνωρίζουν από κοντά τον «πατριάρχη» της επιχείρησης Γ. Μουστάκα , λένε ότι εξοργίζεται κάθε φορά που προκύπτουν στην αγορά θέματα ανάκλησης ακατάλληλων ή επικίνδυνων παιχνιδιών (πολλά εκ των οποίων αφορούν αυτά που διατίθενται από το δίκτυο της Jumbo).

Ιδιαίτερα ευαίσθητος ως προς το θέμα αυτό, καθώς υπήρξε όπως προαναφέρθηκε για 18 συνεχόμενα χρόνια στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και Παιδικών Αμαξών, συνηθίζει να λέει τόσο σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι «καλό θα είναι οι κύριοι που ασχολούνται με τη βιομηχανία των παιχνιδιών και διοχετεύουν στην αγορά μη ποιοτικά προϊόντα, να σταματήσουν και να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με παιδιά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider