Όλυμπος: Αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλυμπος: Αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της

Σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες προχώρησε η Ελληνικά Γαλακτοκομεία (γνωστή ως Όλυμπος).

Ειδικότερα πριν από λίγο καιρό η γαλακτοβιομηχανία προχώρησε σε συμφωνία σύναψης νέου ομολογιακού δανείου μακροχρόνιας αποπληρωμής με το οποίο θα καταστεί μακροπρόθεσμο σημαντικό μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού της (περίπου 95 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει το πλάνο της επόμενης πενταετίας.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η εταιρεία ολοκλήρωσε νέα επένδυση ύψους 11 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 9 στρεμμάτων και 10.000 παλετοθέσεις εκ των οποίων οι 8.000 βρίσκονται σε αποθήκες-ψυγεία. Η επένδυση έγινε με γνώμονα την ταχύτερη διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων, την αποφυγή των ανθρώπινων λαθών και την τυποποίηση των διαδικασιών φόρτωσης.

Το 2017 η γαλακτοβιομηχανία εμφάνισε τζίρο 308,7 εκατ ευρώ έναντι 277,9 εκατ ευρώ το 2016, καταγράφοντας άνοδο 11,1%, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 60,96% και ανήλθαν στα 51,2 εκατ. ευρώ.

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση - κατά 167,1% - που σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, τα οποία ανήλθαν στα 20,8 εκατ. ευρώ από 7,9 εκατ ευρώ το 2016.
Η Όλυμπος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση 3ης γενιάς, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων, συνεχίζοντας την αδιάκοπη λειτουργία της με προσφορά στην ελληνική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή.

Αναπτύσσεται δυναμικά, παρά το δυσμενές χρηματοοικονομικό περιβάλλον, με τρία εμπορικά σήματα, “Όλυμπος” “Ροδόπη” και “Τυράς”, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε 42 χώρες του εξωτερικού. Η πρώτη ύλη συλλέγεται καθημερινά από 2.000 φάρμες, από παραγωγούς με τους οποίους υπάρχουν μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας. Η εταιρεία διαχρονικά στηρίζει ποικιλοτρόπως την ελληνική κτηνοτροφία, είτε με προγράμματα συμβολαιακής κτηνοτροφίας είτε αναπτύσσοντας νέες κατηγορίες προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι τα Βιολογικά & Κατσικίσια προϊόντα.

Η διοίκηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Επίσης την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού, ο οποίος θα ισχυροποιήσει τα brands του ομίλου Θα δώσει έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, με νέες επενδύσεις.

Η Όλυμπος διατηρεί την παρουσία της στις ΗΠΑ κυρίως σε επίπεδο διανομής προϊόντων και βάζει ως στόχο την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στην Ιταλία.

Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν και την αγορά της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider