Folli Follie: Μονόδρομος το σχέδιο των ομολογιούχων

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Μονόδρομος το σχέδιο των ομολογιούχων
Το σχέδιο που προτείνουν οι ομολογιούχοι προβλέπει τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας που θα εισφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie, ενώ παράλληλα  οι ίδιοι θα στηρίξουν την εταιρεία είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων, είτε μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Μονόδρομος θεωρείται πλέον για τη Folli Follie η υιοθέτηση του σχεδίου διάσωσης των ομολογιούχων, το οποίο προβλέπει το σπάσιμο της εταιρείας σε «καλή» και «κακή».

Αν και το σχέδιο απαιτεί τη συναίνεση τόσο από τις γενικές συνελεύσεις των ομολογιούχων, όσο και των μετόχων της Folli Follie, εντούτοις, η υιοθέτηση του θεωρείται δεδομένη, για την άρση του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί μετά την απόρριψη της αίτησης προστασίας από τους πιστωτές της.

Το σχέδιο που προτείνουν οι ομολογιούχοι προβλέπει τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας που θα εισφερθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie, ενώ παράλληλα οι ίδιοι θα στηρίξουν την εταιρεία είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων, είτε μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου.

Xτες τα μέλη της οικογένειας, Καίτη Κουτσολιούτσου, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, βρέθηκαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών όπου ο Εισαγγελέας διέταξε την απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως τα τρία μέλη της οικογένειας, καθώς και επτά ακόμη εμπλεκόμενα με την εταιρεία πρόσωπα, αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας στις αρχές Δεκεμβρίου.

Όσον αφορά τις επιχειρηματικές εξελίξεις στον Όμιλο, τα νέα δεν είναι θετικά, καθώς ένας από τους σημαντικότερους και πιο ιστορικούς οίκους μόδας πολυτελών ανδρικών ενδυμάτων του Μιλάνου, συμφερόντων του Ermenegildo Zegna, με πωλήσεις της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 150 εκατ. ευρώ, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή τις διαδικασίες διακοπής της συνεργασίας του, με την Folli Follie.

Η Zegna Group αναζητά μοντέλο για το κλείσιμο των λογαριασμών των δυο εταιρειών, αλλά και για την «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σημεία πώλησής του οίκου στην Ελλάδα. Το ένα, που βρίσκεται στο Golden Hall, εδώ και λίγες εβδομάδες έχει διακόψει την λειτουργία του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider