Νέα επένδυση στην Ομόνοια - Άνοιξε το νέο υπερκατάστημα Galerie de Beaute

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα επένδυση στην Ομόνοια - Άνοιξε το νέο υπερκατάστημα Galerie de Beaute

Ξεκίνησε την λειτουργία του και άλλαξε την όψη της Πλατείας Ομονοίας.

Το νέο κατάστημα της Galerie de Beaute στην Ομόνοια άνοιξε προ ημερών και πρόκειται για τη νέα μεγάλη επένδυση της αλυσίδας καλλυντικών, η οποία αριθμεί 45 καταστήματα.

Το νέο υπερκατάστημα της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών βρίσκεται στο παλιό κτήριο της Εθνικής τράπεζας επί των οδών Πατησίων και Πανεπιστημίου και την ανακαίνισή του ανέλαβε η εταιρεία Core Construction.

Το κτίριο ανήκει στην Εθνική Πανγαία και έχει επιφάνεια 4.162 τ.μ. από τα οποία 2.714 τ.μ. εξακολουθούν να μισθώνονται στην Εθνική Τράπεζα που καταλαμβάνει τους ορόφους του ακινήτου.

Το τεράστιο αυτό κτίριο το οποίο «βλέπει» στην Πατησίων, την Πανεπιστημίου και την πλατεία Ομονοίας, οικοδομήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα, κατά πάσα πιθανότητα βάσει σχεδίων του αρχιτέκτονα Ernst Ziller και αποτελεί χαρακτηριστικό προϊόν αυτού που οι ιστορικοί χαρακτηρίζουν ως «εκλεκτικιστικού ιστορισμού».

Για ένα μεγάλο διάστημα λειτούργησε ως ξενοδοχείο, αρχικά με την επωνυμία "Βικτώρια" και ύστερα ως «Εξέλσιορ». Διέθετε εκατό δωμάτια και καφεζαχαροπλαστείο –ζυθοπωλείο στο ισόγειο, όμως μεταπολεμικά παρήκμασε, αν και συνέχισε να λειτουργεί μέχρι και την δεκαετία του ’50. Σταδιακά η χρήση των ορόφων εγκαταλείφτηκε, ενώ στο ισόγειό του στεγάστηκαν διάφορα εμπορικά καταστήματα.

Το κτίριο πέρασε στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας σταδιακά, ενώ το 1979 οι όψεις του χαρακτηρίστηκαν ως διατηρητέες από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider