Κρόκος Κοζάνης: Ο 1ος Συνεταιρισμός στην «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κρόκος Κοζάνης: Ο 1ος Συνεταιρισμός στην «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) αποτελεί ένα δυναμικά, εξελισσόμενο προϊόν με σημαντικές προοπτικές στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνεται συνεχώς εντάσσοντας στα μέλη της , τον πρώτο κοινοπρακτικό οργανισμό, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της ανάδειξης του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού ως το μόνο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της εθνικής Οικονομίας. Με το 47ο Μέλος της η Πρωτοβουλία μεγαλώνει τη “φωνή της” εντάσσοντας στη δυναμική της ακόμη μία επιχείρηση που τηρεί την ελληνικότητα του τρίπτυχου Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία και που φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.

Με έδρα το χωριό Κρόκος στην Κοζάνη, ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης ιδρύθηκε το 1971 και απαρτίζεται από 1.000 περίπου μέλη που προέρχονται από τα Δημοτικά Διαμερίσματα του ίδιου Νομού, στη Δυτική Μακεδονία, όπου και διατηρούν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις τους. Ο Συνεταιρισμός έχοντας λάβει την πιστοποίηση ISO 9001:2008, έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να συλλέγει, ελέγχει, συσκευάζει και διακινεί ολόκληρη την ετήσια παραγωγή της εξαιρετικής ποιότητας σαφράν «Κρόκος Κοζάνης Π.Ο.Π.» (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Ο κρόκος ή η ελληνική ζαφορά (saffron) αποτελεί ένα δυναμικά, εξελισσόμενο προϊόν με σημαντικές προοπτικές στην εγχώρια και διεθνή αγορά, με αποτέλεσμα το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ να εκπαιδεύει κατάλληλα το προσωπικό και τους καλλιεργητές, εφαρμόζοντας καινοτόμα προγράμματα και προχωρώντας σε πρωτοπόρα βήματα, όπως στην παραγωγή διαπιστευμένου βιολογικού σαφράν ήδη από το 1997.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, δήλωσε: «Είμαστε διπλά ευτυχείς για την ένταξη των Μελών του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης στην Κοινότητα μας, τόσο λόγω της εμβληματικής Ελληνικότητας και ποιότητας του κορυφαίου μας κρόκου, όσο και της πρώτης συμμετοχής Συνεταιρισμού στην “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, γεγονός που δείχνει το δρόμο και σε άλλους Συνεταιρισμούς να ακολουθήσουν».

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider