Folli Follie: Κατατέθηκε το αίτημα προστασίας - Τη Δευτέρα η απόφαση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Κατατέθηκε το αίτημα προστασίας - Τη Δευτέρα η απόφαση

Έχοντας εξασφαλίσει την συναίνεση του 53,7% των πιστωτών της – ομολογιούχων της και αφού προηγουμένως ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τζώρτζη Κουτσολιούτσο δεσμεύτηκε να αφήσει τη θέση του μέχρι το τέλους του έτους, η Folli Follie κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών νέα αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα.

Όπως προκύπτει από την αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της η Folli Follie καταγράφει πωλήσεις μόλις 278 εκατ. ευρώ και ζημιές σε όλο σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων της.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις της εταιρείας μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2018 προς τους πιστωτές της ανέρχεται σε 532,2 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 39,727 εκατ. ευρώ και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις στα 493,874 εκατ. ευρώ. Επίσης περιλαμβάνονται τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις ύψους 1,349 εκατ. ευρώ και τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις 10,995 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία δηλώνει πως βρίσκεται «σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων και οριστικοποίησης της προς κατάθεση συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ομαλή συνέχιση της δραστηριότητάς της, προκειμένου να κατατεθεί ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου, αίτηση άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης-μεταβίβασης επιχείρησης, δυνάμει της οποίας θα ικανοποιηθεί το σύνολο των πιστωτών με βάση τη θεμελιώδη αρχή της συλλογικής ικανοποίησης, καθώς και της ισότιμης μεταχείρισης αυτών, διασώζοντας παράλληλα την ομαλή επιχειρηματική της δραστηριότητά και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.