Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου σήμερα

Κάποιοι πουλάνε το νησί, κάποιοι τη θέα, κάποιοι το περιβάλλον. Βέβαια το σημαντικότερο σε ένα εστιατόριο είναι η γεύση. Δείτε τη λίστα με αυτούς που ζητάνε πολλά, αλλά προσφέρουν και ποιότητα, σέρβις και φυσικά γεύσεις.

Τιμή μενού 1.700 ευρώ το άτομο. Με 1.700 οι επισκέπτες του Sublimotion μπορούν να απολαύσουν ένα μενού γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει 20 πιάτα, αλλά όχι το κρασί. Το εστιατόριο δεν το αναφέρει ούτε ο οδηγός Michelin, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να χρεώνει αστρονομικά ποσά, αλλά και τα 12 καθίσματά του να είναι κάθε βράδυ γεμάτα. Σεφ είναι ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Πάκο Ρονσέρο.

Με 450 ευρώ το άτομο μπορείτε να απολαύσετε τη γαστρονομική εμπειρία της ιαπωνικής κουζίνας που επιμελείται ο κορυφαίος sushi chef Kunio Tokuoka. Το 2013 το περιοδικό forbes το είχε πρώτο στην κατάταξη ως το πιο ακριβό εστιατόριο στον κόσμο.

Το Le Meurice βρίσκεται στο Παρίσι και είναι εμπνευσμένο από το παλάτι των Βερσαλλιών, με τους κρυστάλλινους πολυέλαιους, το μπρούτζο και το μάρμαρο να κυριαρχούν στην διακόσμηση. Όπως θα περίμενε κανείς, οι τιμές αυτού του γαλλικού εστιατορίου είναι «αυτοκρατορικές», με το κόστος να κυμαίνεται στα 525 δολάρια ανά άτομο.

Το περασμένο Φεβρουάριο ο τριάστερος σεφ Αλέν Ντουκάς σέρβιρε στο Plaza Athénée δείπνο τριών πιάτων, τυριά και γλυκό στην τιμή των 390 ευρώ το άτομο, χωρίς κρασί. Μισή ήταν η τιμή στο μεσημεριανό μενού. Τιμή μενού 390 ευρώ.

Μπορεί να μην είναι το πιο ακριβό εστιατόριο της λίστας μας, αλλά έχει ανακηρυχθεί ως το πιο όμορφο του κόσμου το 2014 από την New York Daily News και σίγουρα είναι από τα πιο πρωτότυπα. Το Ithaa Undersea βρίσκεται στις Μαλβίδες, πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με θέα τους κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ κόστος ανά άτομο αγγίζει τα 500 δολάρια. 

Το γιαπωνέζικο εστιατόριο στην καρδιά του Μανχάταν έχει την ιδιαίτερη τιμή να είναι το πιο ακριβό εστιατόριο σε όλες τις ΗΠΑ, με το κόστος ανά άτομο να φτάνει τα 595 δολάρια. Είναι ένα από τα δυο μονάχα εστιατόρια σε όλη την Βόρεια Αμερική που έχει sushi bar κατασκευασμένο από ξύλο hinoki, ενώ τα περισσότερα ψάρια που σερβίρονται έχουν έρθει αεροπορικώς από την Ιαπωνία. 

Το 2007 η Άν Σοφί Πικ έγινε η τέταρτη γυναίκα σεφ στον κόσμο που κέρδισε τρίτο αστέρι Michelin για το εστιατόριό της Maison Pic. Το εστιατόριο φιλοξενείται στο Relais & Chateau hotel και έχει παράδοση στα καλά γαλλικά κρασιά.  Τιμή μενού 300 ευρώ.

Ο σεφ Benoit Voiler, ο οποίος πέθανε το 2016 είχε ανακηρυχθεί ως καλύτερος σεφ στον κόσμο, με διθυραμβικές κριτικές και έχει αφήσει πίσω του μια εκπληκτική κληρονομιά με το εστιατόριο του στο Κρισιέ της Ελβετίας. Το κόστος ανά άτομο στο τριών αστέρων Michelin εστιατόριο του είναι γύρω στα 415 δολάρια. 

Μπορεί να περιμένετε σούσι ή ράμεν, όμως αυτό το εστιατόριο σερβίρει την πιο νόστιμη και την πιο ακριβή μπριζόλα του κόσμου. Κοστίζει 375 ευρώ το πιάτο και για να κάνει κάποιος κράτηση θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο την 1η του μήνα και αν καταφέρει να πιάσει γραμμή... 

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου, με σεφ τη διάσημη τηλεοπτική περσόνα Γκόρντον Ράμζι που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια σταθερά 3 αστέρια Michelin. Το μενού γευσιγνωσία κοστίζει από 355 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί. 
 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:20

Επεισόδιο στην Βουλή: «Ο Γραμμένος με έβρισε σκαιότατα» λέει ο βουλευτής Φλώρος

19:09

Epsilon Net: Δημόσια πρόταση από General Atlantic, ΕΤΕ και Ι. Μίχο

18:57

ΥΠΕΘΟ: Διαφάνεια στις παραχωρήσεις αιγιαλών με ελάχιστο τίμημα και ηλεκτρονικές δημοπρασίες

18:55

Τροχαίο στην Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού ζήτησε ο εισαγγελέας - Αύριο η απόφαση

18:38

Η Ρωσία απελαύνει δύο Λετονούς διπλωμάτες σε αντίποινα

18:26

Μαρία Ευθυμίου: Λίγες οι γυναίκες σε θέσεις εξουσίας

18:21

Το SMERemediumCap επενδύει στο μετοχικό κεφάλαιο της Doppler

18:16

Ισπανία: Εισαγγελία ζητεί να απορριφθεί η υπόθεση για διαφθορά σε βάρος της συζύγου του Σάντσεθ

18:07

CVC: Ανεβάζει τον στόχο της IPO στα 2,3 δισ. ευρώ - Κρας τεστ την Παρασκευή

17:58

MIG: Αύξηση 13% του τζίρου το πρώτο τρίμηνο - Στις 240.000 ευρώ τα EBITDA

17:47

Space Hellas: Αύξηση τζίρου 148,1 εκατ. και EBITDA 66,29% το 2023

17:37

Ανατροπή στην υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν – «Δεν είχε δίκαιη δίκη» λέει το Εφετείο της Νέας Υόρκης

17:32

Εμβόλια που προλαμβάνουν τον καρκίνο: Η σημασία του εμβολίου κατά της Ηπατίτιδας Β

17:25

Γάζα: Ένας εργαζόμενος της βελγικής υπηρεσίας ανάπτυξης σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό

17:20

Αυγενάκης: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

17:20

Δεν άντεξε στο διεθνές sell το Χρηματιστήριο

17:18

Άλμα 17,1% στην παραγωγή ασφαλίστρων το πρώτο δίμηνο του 2024

17:14

ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι από κορωνοϊο, 6 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης την τελευταία εβδομάδα

17:10

Σταϊκούρας: Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι σημείο αναφοράς της σύγχρονης Ελλάδας

16:59

Caterpillar: Η πτώση στις πωλήσεις επισκιάζει την κερδοφορία - Βουτιά 8% της μετοχής

16:59

Γαλλία: Οι προτάσεις Μακρόν για να αντιμετωπίσει η ΕΕ τους «θανάσιμους κινδύνους» που αντιμετωπίζει

16:57

Τα αμερικανικά μάκρο «βάφουν» με «βαθύ κόκκινο» την Wall Street

16:43

Επ. Εργασίας: Πρόστιμα και παύση εργασιών σε δεκάδες οικοδομές και εργοτάξια τον Μάρτιο

16:40

Lidl Ελλάς: Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των καταστημάτων της

16:34

Εταιρείες Διαχείρισης: Ούτε μία με πλήρη φάκελο για τη νέα άδεια – Σοβαρά κενά στην εταιρική διακυβέρνηση

16:29

Λευκορωσία: Υποστηρίζει ότι απέτρεψε επίθεση της Λιθουανίας με drones - Διαψεύδει ο στρατός της Λιθουανίας

16:17

Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας

16:16

Ιωάννινα: Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε τέως εισαγγελέα για εξαφανισμένες δικογραφίες

16:11

ΕΕ και Κίνα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για την κυκλική οικονομία

16:11

Ιταλία: Απεργούν για τους «ασφυκτικούς ελέγχους» οι δημοσιογράφοι της Rai στις 6 Μαΐου

gazzetta
gazzetta reader insider insider