Τα ηνία της Goldman Sachs αναλαμβάνει επισήμως ο Ντέιβιντ Σόλομον, αντικαθιστώντας τον Λόιντ Μπλακφέιν.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως την Τρίτη η αμερικανική τράπεζα, παράλληλα, με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της μεγεθών για το β’ τρίμηνο, ο 56χρονος Σόλομον έλαβε το χρίσμα του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs.

Ο Σόλομον θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου, ενώ ο Μπλακφέιν θα παραμείνει πρόεδρος της Goldman Sachs ως το τέλος του έτους.

Ο Σόλομον εδραιώθηκε στο investment banking από τη θέση του διευθυντή στην Bear Stearns, όπου ήταν υπεύθυνος για το τμήμα των ομολόγων-σκουπιδιών (junk). Το 1999 ξεκίνησε τη συνεργασία με την Goldman, ως εταίρος, και το 2006 ανέλαβε τη θέση του συν-επικεφαλής της τράπεζας όπου παρέμεινε για μία δεκαετία. Το 2016 προήχθη στη θέση του συν-προέδρου.

Ο ίδιος έχει αναδείξει ως προτεραιότητες του επενδυτικού κολοσσού το κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ των φύλων, καθώς και τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των διαφορετικών τμημάτων που εξυπηρετούν τους ίδιους πελάτες. Δίνει, επίσης, μεγάλη έμφαση στις υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής, αναφέρουν στελέχη της Goldman.

Στην προσωπική ζωή του, πάντως, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ηλεκτρονική μουσική και έχει μείνει γνωστός στα πηγαδάκια της Wall Street ως ο «dj που έγινε τραπεζίτης».

Ο 63χρονος Λόιντ Μπλακφέιν κράτησε με επιτυχία τα ηνία του επενδυτικού κολοσσού για 12 συναπτά έτη, επιτυγχάνοντας ισχυρή κερδοφορία για τον όμιλο, αλλά ήρθε και στιγμή να αποσυρθεί.

Κέρδη 2,57 δισ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο

Καθαρά κέρδη ύψους 2,57 δισ. δολαρίων και έσοδα 9,4 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 5,98 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 4,66 δολαρίων.