Σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ant Group του Τζακ Μα επιβάλλει η Κίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ant Group του Τζακ Μα επιβάλλει η Κίνα
Η Κίνα επέβαλε σαρωτική αναδιάρθρωση του ομίλου χρηματοπιστωτικής καινοτομίας Ant του Τζακ Μα.

Σαρωτική αναδιάρθρωση του ομίλου χρηματοπιστωτικής καινοτομίας Ant Group, του Τζακ Μα, επέβαλε η Κίνα, βάζοντας «φρένο» στη δημόσια εγγραφή – ρεκόρ, ύψους 37 δισ. δολαρίων, η οποία εκτροχιάστηκε μετά από παρέμβαση των εποπτικών Αρχών τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται για μια κίνηση που υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα του Πεκίνου να ελέγξει τις γιγαντιαίες διαδικτυακές εταιρείες της, όπως η εταιρεία του Μα, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της Alibaba.

Η αναδιάρθρωση περιλαμβάνει τη μετατροπή της Ant σε έναν χρηματοπιστωτικό όμιλο, μία κίνηση που αναμένεται να περιορίσει την κερδοφορία και την αποτίμησή της, καθώς η εταιρεία θα χάσει κάποιες από τις άλλες δραστηριότητές της. Η απόφαση των κινεζικών Αρχών ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά την επιβολή προστίμου 2,75 δισ. δολαρίων στην Alibaba, η οποία είναι μητρική της Ant, καθώς εντείνουν τους ελέγχους τους στην έκρηξη της «οικονομίας της πλατφόρμας».

Η αναδιάρθρωση, που ζητήθηκε από την κινεζική κρατική τράπεζα, υποβάλλει την Ant σε στενότερη εποπτεία και κεφαλαιακές υποχρεώσεις, ενώ απαιτεί τη διακοπή των δεσμών μεταξύ της εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής πληρωμών της Alipay και των άλλων δραστηριοτήτων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider