Η Grab στοχεύει στον Nasdaq μέσω της μεγαλύτερης συγχώνευσης με SPAC

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Grab στοχεύει στον Nasdaq μέσω της μεγαλύτερης συγχώνευσης με SPAC
Πρόκειται για μια συμφωνία που θα φτάσει την αποτίμησή της στα 39,6 δισ. δολάρια (τη μεγαλύτερη συγχώνευση) μέχρι σήμερα.

Ο «γίγαντας» ταχυμεταφορών της Νοτιοανατολικής Ασίας, Grab ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προχωρήσει στη συγχώνευση με μια εταιρεία SPAC που διαθέτει η Altimeter Growth Corp. για να εισαχθεί στο δείκτη του Nasdaq μέσω IPO.

Πρόκειται για μια συμφωνία που θα φτάσει την αποτίμησή της στα 39,6 δισ. δολάρια. Oι εταιρείες SPACs, είναι εταιρείες «κέλυφος» για εξαγορά άλλων με στόχο την αρχική δημόσια προσφορά, υπό άλλο κανονιστικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο της μεγάλης συμφωνίας, η Grab που υποστηρίζεται από τη SoftBank θα λάβει περίπου 4,5 δισ. δολάρια σε μετρητά, όπου τα 4 δισ. δολάρια θα εστιάζουν σε μια ιδιωτική επένδυση σε δημόσια κεφάλαια (PIPE), που διαχειρίζονται οι BlackRock, Fidelity, T. Rowe Price, Morgan Stanley's Counterpoint Global fund και το κρατικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek.

Η Grab διαθέτει μια σειρά ψηφιακών υπηρεσιών όπως μεταφορά και παράδοση φαγητού, κρατήσεις ξενοδοχείων, διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές, πληρωμές μέσω κινητών και ασφαλιστικές υπηρεσίες από την εφαρμογή της.

Η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη δραστηριοποιείται σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και εξυπηρετεί περισσότερους από 187 εκατ. χρήστες σε περισσότερες από 350 πόλεις σε οκτώ χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider