ΕΕ για Johnson & Johnson: Επανεξέταση του εμβολίου Covid μετά τα περιστατικά θρομβώσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ για Johnson & Johnson: Επανεξέταση του εμβολίου Covid μετά τα περιστατικά θρομβώσεων
Ο επικεφαλής της Task Force του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων, Πίτερ Αρλέτ, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα της Johnson&Johnson.

Μετά την Astrazeneca και η Johnson & Johnson μπαίνει στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ / ΕΜΑ) για την επανεξέταση του εμβολίου covid, εξαιτίας των περιστατικών θρομβώσεων.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Task Force του ΕΜΑ για την ανάλυση δεδομένων, Πίτερ Αρλέτ, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Πρόκειται για τέσσερα πρειστατικά σε 5 εκατ. εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τον Αρλέτ, η ομάδα του ΕΜΑ, η οποία εξέτασε αν άλλα εμβόλια που χρησιμοποιούν παρόμοια τεχνολογία με το σκεύασμα της AstraZeneca, μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες και εγκυμονούν κινδύνους για τους πολίτες, παρουσιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις φλεβικής θρομβοεμβολής, που σχετίστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Παρότι το εμβόλιο Covid της J & J έχει εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυκλοφορία του δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος Απριλίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider