Πούλησε 1,8 εκατ. μετοχές της Tesla αλλά «βλέπει» τη μετοχή στα 2.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πούλησε 1,8 εκατ. μετοχές της Tesla αλλά «βλέπει» τη μετοχή στα 2.000 δολάρια
Οι μετοχές της Tesla που είχε αγοράσει ο Μπάρον πωλήθηκαν στα 400-900 δολάρια.

Και όμως γίνεται και αυτό! Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ρον Μπάρον προχώρησε σύμφωνα με το CNBC στην πώληση 1,8 εκατ. τίτλων της Tesla, βλέποντας ωστόσο εκτόξευση της τιμής της μετοχής.

Η Baron Capital κατείχε περισσότερες από 6,1 εκατομμύρια μετοχές της Tesla μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ αγοράστηκαν με ένα μέσο κόστος περίπου 42,34 δολάρια ανά μετοχή. Ο Μπαρόν ανέφερε στο CNBC πως 1,8 εκατομμύρια από αυτές τις μετοχές πωλήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες. Περίπου 1,2 εκατομμύρια από αυτές τις μετοχές πωλήθηκαν από 400 έως 900 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την εταιρεία.

Έτσι, ο Μπάρον εκτιμά πως η μετοχή της εταιρείας του ανατρεπτικού Έλον Μασκ θα φτάσει τα 2.000 δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Tesla ενισχύθηκε κατά 338% το προηγούμενο έτος σε 653,20 δολάρια ανά μετοχή, με τον Μπαρόν να υποστηρίζει ότι σκοπεύει να διατηρήσει τις μετοχές του για «τουλάχιστον 10 χρόνια».

Σύμφωνα με το CNBC η εταιρεία του Μπάρον επενδύει σε δύο νέες εταιρείες, και πιο συγκεκριμένα στην EV Rivian -ανταγωνιστή της Tesla- καθώς και στην Cruise, μια αυτόνομη εταιρεία οχημάτων που ανήκει στην πλειοψηφία της General Motors. Τον Ιανουάριο, η Baron Capital προχώρησε στην αγορά περισσότερων από 1,2 εκατ. μετοχών της Cruise έναντι 10 εκατ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider