Norsk Hydro: Συμφωνία €1,38 δισ. για την πώληση assets στην KPS

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Norsk Hydro: Συμφωνία €1,38 δισ. για την πώληση assets στην KPS
Η Norsk Hydro, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο, πουλά τη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας αλουμινίου στην εταιρεία private equity KPS Capital Partners για να βελτιώσει την κερδοφορία της καθώς εστιάζει σε προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Norsk Hydro, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς αλουμινίου στον κόσμο, πουλά τη μονάδα μηχανικής επεξεργασίας αλουμινίου στην εταιρεία private equity KPS Capital Partners για να βελτιώσει την κερδοφορία της καθώς εστιάζει σε προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Η Hydro θα πουλήσει τη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει 7 εργοστάσια και περίπου 5.000 εργαζόμενους στην KPS αντί τιμήματος 1,38 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο ενός 5ετούς πλάνου που παρουσιάσε το περασμένο έτος, η νορβηγική αλουμινοπαραγωγός στοχεύει να αυξήσει τη δραστηριότητά της στην ανακύκλωση, τις ΑΠΕ και τις μπαταρίες καθώς η όρεξη των καταναλωτών για πράσινα προϊόντα διογκώνεται. Η πώληση της δραστηριότητας επεξεργασίας αλουμινίου θα τη βοηθήσει να πετύχει τον στόχο της κερδοφορίας έως το 2025 και θα διασφαλίσει τις ευρύτερες προοπτικές της εταιρείας, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider