Εξαγορά 4 δισ. δολαρίων για την Birkenstock - Συμφωνία με την L Catterton και τον Μπερνάρ Αρνό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εξαγορά 4 δισ. δολαρίων για την Birkenstock - Συμφωνία με την L Catterton και τον Μπερνάρ Αρνό
Οι ιδιοκτήτες Κρίστιαν και Άλεξ Μπίρκενστοκ θα διατηρήσουν μειοψηφική συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της Financial Times. 

Με μία συμφωνία αξίας 4 δισ. δολαρίων «έκλεισε» η εξαγορά της Birkenstock από την L Catterton, πίσω από την οποία βρίσκεται η LVMH του Μπερνάρ Αρνό.

Η εξαγορά αποτελεί σημαντική για τη γερμανική εταιρεία ανατομικών υποδημάτων, καθώς η οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1774 περνά για πρώτη φορά στην ιδιοκτησία εταιρείας ιδιωτικών επενδύσεων. Οι ιδιοκτήτες Κρίστιαν και Άλεξ Μπίρκενστοκ θα διατηρήσουν μειοψηφική συμμετοχή, σύμφωνα με πληροφορίες της Financial Times.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Financière Agache, η προσωπική εταιρεία του Αρνό θα έχει επίσης μερίδιο στη συμφωνία, παράλληλα με την L Catterton.

«Οι νέοι ιδιοκτήτες της εταιρείας να επιδιώξουν την ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά της Ασίας και της Ινδίας και θα επεκτείνουν την παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την άμεση πώληση προϊόντων στον καταναλωτή», ανέφεραι σε ανακοίνωση της η Birkenstock.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider