«Ράλι» 130% για τη μετοχή αεροπορικής που δεν έχει... πετάξει από το 2019

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» 130% για τη μετοχή αεροπορικής που δεν έχει... πετάξει από το 2019
Η μετοχή της ινδικής αεροπορικής Jet Airways έχει καταγράψει «ράλι» άνω του 130% για εφέτος, σε σύγκριση με την πτώση 42% που έχει καταγράψει ο δείκτης Bloomberg World Airlines.

Απίστευτο αλλά... συμβαίνει! Μετοχή αεροπορικής που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και δεν έχει πετάξει από το 2019, αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή για το 2020 στον Bloomberg World Airlines Index, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider.

Συγκεκριμένα η μετοχή της ινδικής αεροπορικής Jet Airways έχει καταγράψει «ράλι» άνω του 130% για εφέτος, σε σύγκριση με την πτώση 42% που έχει καταγράψει ο δείκτης Bloomberg World Airlines, ο οποίος αποτελείται από τους 27 μεγαλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο.

Φυσικά η άνοδος της μετοχής προκαλεί αμηχανία, διότι η ινδική αεροπορική εταιρεία παραμένει «στραγγαλισμένη» στη διαδικασία πτώχευσης. Οι μέτοχοι χάνουν σχεδόν πάντα σε διαδικασίες χρεοκοπιών καθώς πρoηγούνται οι προμηθευτές, οι πιστωτές και οι αξιώσεις που έχουν άλλα μέρη για τα περιουσιακά στοιχεία.

Παράλληλα σχεδόν 17.000 πιστωτές διεκδικούν περίπου 3,4 δισ. δολάρια, ενώ ταυτόχρονα πολλές από τις εγκαταστασεις της εταιρείας έχουν ήδη κατασχεθεί. Σημειωτέον πως δεν υπάρχει καν προσωπικό, ώστε να απευθυνθεί ο οποιοσδήποτε, σύμφωνα με το Bloomberg. Μια ομάδα πιστωτών ενέκρινε ένα σχέδιο εξυγίανσης τον περασμένο μήνα για την αναδιάρθρωση τυχόν οφειλών, αλλά αυτό δεν εγγυάται την επαναλειτουργία του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider