Εστιατόριο στην Ιταλία χρεώνει φαγητό με την... ώρα λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εστιατόριο στην Ιταλία χρεώνει φαγητό με την... ώρα λόγω κορονοϊού
Το τραπέζι κοστίζει 18 ευρώ ανά άτομο για μία ώρα και 26 ευρώ για δύο ώρες. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται κρασί, ποτά και καφές.

Νέους τρόπους ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους που έχουν πληγεί από την πανδημία, ψάχνουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το εστιατόριο Vagh in ufezzi στο κέντρο της Μπολόνια, μετά τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στη χώρα, με περιορισμό στο ωράριο λειτουργίας και όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι βρήκε μια εναλλακτική λύση ώστε να μπορεί να δέχεται περισσότερους πελάτες.

Έτσι πλέον όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμένο κατάστημα χρεώνονται ανάλογα με τον χρόνο που παραμένουν εκεί.

«Έπρεπε να βρούμε μια νέα «φόρμουλα», διαφορετικά δεν θα καταφέρναμε να μείνουμε ανοιχτοί μέχρι τα Χριστούγεννα» σημειώνει η Antonella De Sanctis, η οποία σερβίρει το φαγητό που μαγειρεύει ο σύζυγός της, Mirco Carati.

Πόσο κοστίζει

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το τραπέζι κοστίζει 18 ευρώ ανά άτομο για μία ώρα και 26 ευρώ για δύο ώρες. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται κρασί, ποτά και καφές.

«Η μια ώρα είναι για τους πεινασμένους ανθρώπους που βιάζονται, οι δύο ώρες είναι ένα κανονικό δείπνο», σημειώνει ο Mirco Carati.

Όπως λέει το ζευγάρι, η ιδέα τους ήρθε από τις ιστορίες που άκουγε ο μάγειρας όταν ήταν παιδί για ένα εστιατόριο μετά τον πόλεμο, όπου οι πελάτες μπορούσαν να παραγγείλουν «10 λεπτά ζυμαρικών και φασολιών».

Με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας, το εστιατόριο από 25-30 άτομα που εξυπηρετούσε σε κάθε γέμισμα, μπορούσε να εξυπηρετεί μόλις 15-16. Όπως επισημαίνει η Antonella, τα έξοδα όπως το ενοίκιο και οι λογαριασμοί παραμένουν το ίδιο υψηλά. «Δεν θέλαμε να διπλασιάσουμε τις τιμές μας γιατί δεν θα ήταν δίκαιο για τους πελάτες μας να βρουν ξαφνικά το ίδιο πιάτο σε διπλάσια τιμή επειδή είχαμε μειώσει κατά το ήμισυ τον αριθμό των καθισμάτων. Έτσι βρήκαμε μια ιδέα που θα επέτρεπε στην επιχείρησή μας να παραμείνει ανοιχτή» τονίζει.

Προς το παρόν η ιδέα τους φαίνεται ότι λειτουργεί καθώς στο τέλος της πρώτης εβδομάδας, οι κρατήσεις επέστρεψαν στα προ Covid επίπεδα. «Είναι μάλλον μια καλή λύση, αλλά όχι για όλους» σχολιάζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εστιατορίων της Μπολόνια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδίας Fipe στην Ιταλία, τα εστιατόρια κατέγραψαν απώλειες της τάξεως του 64% στις επιχειρήσεις, που ισοδυναμεί με 13 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Πηγή φωτογραφίας:facebook/vaghinufezzi

Διαβάστε επίσης:

Ανησυχία στην εστίαση ενόψει του χειμώνα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider