Reckitt Benckiser: Η πανδημία έφερε αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο του 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reckitt Benckiser: Η πανδημία έφερε αύξηση εσόδων στο γ' τρίμηνο του 2020
Η εταιρεία έχει στο χαρτοφυλάκιό της brands όπως Dettol, Lysol, Harpic και Durex.

Μεγαλύτερη από το αναμενόμενο άνοδο πωλήσεων έφερε η πανδημία του κορονοϊού και η αυξημένη ζήτηση προϊόντων καθαρισμού, στην Reckitt Benckiser Group.

Η εταιρεία η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της brands όπως Dettol, Lysol, Harpic και Durex, ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13%, με έσοδα 3,51 δισ. λίρες, από 3,21 δισ. λίρες πριν από ένα χρόνο. Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 8,6%.

Παράλληλα η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της και για το σύνολο του έτους, σημειώνοντας ότι αναμένει χαμηλό διψήφιο αριθμό ανάπτυξης ενώ προβλέπει ότι θα καταγράψει την ταχύτερη αύξηση εσόδων σε διάστημα τουλάχιστον μίας δεκαετίας.

Όπως επισημαίνει το bloomberg, η πανδημία δημιούργησε νέες καταναλωτικές συνήθειες που ευνοούν την εταιρεία. Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Laxman Narasimhan, η Reckitt Benckiser Group βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη θέση προκειμένου να ανταποκριθεί σε μία ακόμη αύξηση της ζήτησης απολυμαντικών έπειτα από τις επενδύσεις που πραγματοποίησε για την αύξηση της παραγωγικής της ικανότητας.

Αύξηση 20% στα προϊόντα υγιεινής

Η εταιρεία επισημαίνει παράλληλα ότι το 86% των καταναλωτών υιοθετούν πλέον καλύτερες πρακτικές υγιεινής.

Σημειώνεται ακόμη ότι οι πωλήσεις προϊόντων υγιεινής αυξήθηκαν κατά 20% το τρίτο τρίμηνο, καθώς η εταιρεία εισήγαγε τα καθαριστικά της σε 19 νέες αγορές τη φετινή χρονιά. Επιπλέον, οι πωλήσεις απορρυπαντικών πλυντηρίων πιάτων και αρωματικών χώρων έχουν αυξηθεί, καθώς πολλοί καταναλωτές παραμένουν στα σπίτια τους.

Η εταιρεία, ωστόσο επεσήμανε πως υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι τα ποσοστά γεννήσεων μειώνονται, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το τμήμα βρεφικών παρασκευασμάτων την επόμενη χρονιά. Παράλληλα έχουν μειωθεί οι πωλήσεις της Durex καθώς τα μέτρα προστασίας έχουν περιορίσει τις συναντήσεις και τα ραντεβού. Πάντως, όπως επισημαίνεται υπάρχει βελτίωση στις αγορές όπου έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Πώς η πανδημία άλλαξε τον τρόπο που ψωνίζουμε

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider