Νέο συλλεκτικό ρολόι ειδικά για πιλότους έφτιαξε η IWC

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο συλλεκτικό ρολόι ειδικά για πιλότους έφτιαξε η IWC
Το νέο συλλεκτικό ρολόι Big Pilot’s Watch Big Date Spitfire Edition «Mission Accomplished» κοστίζει «χρυσάφι»

Ένα ρολόι σε περιορισμένα αντίτυπα προοριζόμενο για πιλότους δημιούργησε η IWC εμπνεόμενη από την αποστολή των δύο βρετανών πιλότων Steve Boultbee Brooks και Matt Jones, οι οποίοι στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 περιηγήθηκαν στον κόσμο με ένα Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία της αεροπορίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 5 Αυγούστου 2019, οι Boultbee Brooks και Jones απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Goodwood της Νοτίου Αγγλίας σε ένα πανέμορφα αναπαλαιωμένο «Silver Spitfire». Στην τετράμηνη πτήση – ρεκόρ γύρω από τον κόσμο, οι πιλότοι κάλυψαν πάνω από 43.000 χιλιόμετρα και έκαναν στάσεις σε πάνω από 20 χώρες.

Ως ο κύριος συνεργάτης της αποστολής «Silver Spitfire – The Longest Flight», και επιθυμώντας να τιμήσει την πτήση που έσπασε κάθε ρεκόρ η IWC δημιούργησε το Big Pilot’s Watch Big Date Spitfire Edition “Mission Accomplished” (Ref. IW510506) θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό 500 τεμαχίων με τιμή... 15.800 δολάρια - πάνω δηλαδή από 14.000 ευρώ.

Μια μοναδική χάραξη στο πίσω μέρος της κάσας αποτίει φόρο τιμής στην επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής «Silver Spitfire – The Longest Flight», την οποία η IWC υποστήριξε ως ο κύριος χορηγός αλλά και ως «Επίσημος Χρονομέτρης».

Αυτή η έκδοση του Big Pilot’s Watch στο σχέδιο Spitfire διαθέτει πράσινο καντράν και κάσα κατασκευασμένη από μπρούντζο, ένα υλικό το οποίο αναπτύσσει μια μοναδική υφή με την πάροδο του χρόνου, ενώ η ένδειξη στη θέση «12» διαθέτει δύο μεγάλα ψηφία τα οποία αντιστοιχούν σε ένα διπλό δακτύλιο ημερομηνίας.

Ο χειροποίητος και κατασκευασμένος από την IWC μηχανισμός 59235 διαθέτει απόθεμα ενέργειας 8 ημερών. Η ένδειξη αποθέματος ενέργειας είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του ρολογιού και είναι εμφανής μέσω ενός παραθύρου στην πλάτη της κάσας από τιτάνιο. Μια εσωτερική κάσα μαλακού σιδήρου προστατεύει αποτελεσματικά τον μηχανισμό από τις επιδράσεις των μαγνητικών πεδίων στην ακρίβεια του ρολογιού. Το μπροστινό κρύσταλλο είναι ειδικά ασφαλισμένο έναντι πιθανής ξαφνικής πτώσης της πίεσης του αέρα στο πιλοτήριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider