Chanel και Burberry φτιάχνουν ιατρικές μάσκες και στολές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Chanel και Burberry φτιάχνουν ιατρικές μάσκες και στολές
Ο οίκος πολυτελών προϊόντων Chanel πρόκειται να φτιάξει προστατευτικές μάσκες για τους κατοίκους της Γαλλίας.

Στη μάχη της προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοϊού παίρνει μέρος και ο οίκος πολυτελών προϊόντων Chanel, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται να φτιάξει προστατευτικές μάσκες για τους κατοίκους της Γαλλίας.

Όπως αναφέρεται ο γαλλικός οίκος μόδας παίρνει ενεργά μέρος στην καταπολέμηση της πανδημίας και δημιουργεί δείγματα τα οποία πρόκειται να ελεγχθούν από τις γαλλικές Αρχές για να πιστοποιηθούν ασφαλή.

Προστατευτικές μάσκες και στολές για τους Γάλλους πολίτες

Στην ανακοίνωση της, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα, έχουμε κινητοποιήσει τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας για να παράγουν μάσκες και προστατευτικές στολές».

Παράλληλα, ο οίκος ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να απασχολεί τους 4.500 εργαζόμενους που διαθέτει στη Γαλλία και δεν σκοπεύει να απολύσει κανέναν, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία η πανδημία.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του οίκου μόδας, μετά τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, ο οποίος αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή η Γαλλία χρησιμοποιεί περίπου 40 εκατ. προστατευτικές μάσκες κάθε εβδομάδα και έχει παραγγείλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα.

Και ο Burberry στη μάχη κατά του κορονοϊού

Σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και ο οίκος μόδας Burberry, για την κατασκευή προστατευτικών μασκών και στολών, ο οποίος θα τα παραχωρήσει δωρεάν στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της Βρετανίας.

Στις αρχές του μήνα, η εταιρεία με ανακοίνωση της προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις στις τελευταίες εβδομάδες του Μαρτίου θα υποχωρήσουν κατά 70%-80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς ο κορονοϊός προκάλεσε κλείσιμο καταστημάτων και εξάλειψη της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ήδη έχουν κλείσει -προσωρινά- το 40% των φυσικών της καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Ενώ αναμένεται να ανασταλεί η λειτουργία ακόμα περισσότερων καταστημάτων τις ερχόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider