«Κομφούζιο» με την πώληση του ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κομφούζιο» με την πώληση του ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο
Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, αδερφοί Μπάρκλεϊ, δεν φαίνεται να συμφωνούν στο αν τελικά πραγματοποιήθηκε η πώληση ή όχι, σύμφωνα με το Forbes. 

Σε έναν ανώνυμο επενδυτή από το Κατάρ πουλήθηκε το διάσημο πολυτελές ξενοδοχείο Ritz του Λονδίνου, έναντι σχεδόν 900 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το βρετανικό δικηγορικό γραφείο Macfarlanes, το οποίο φέρεται να Καταριανό επενδυτή

Όμως, η είδηση δεν είναι τόσο απλή, καθώς οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, αδερφοί Μπάρκλεϊ, δεν φαίνεται να συμφωνούν στο αν τελικά πραγματοποιήθηκε η πώληση ή όχι, σύμφωνα με το Forbes.

«Είναι προνόμιο να γίνεις ο νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ξενοδοχείου Ritz και να έχεις την ευκαιρία να συνεχίσεις το στυλ και τις παραδόσεις του», δήλωσε εκπρόσωπος του μυστηριώδους αγοραστή.

Ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι προτεραιότητα της νέας ιδιοκτησίας είναι να βοηθήσει το προσωπικό των 450 εργαζομένων του ξενοδοχείου, που ιδρύθηκε το 1906 και να ανοίξει εκ νέου τις πύλες του το συντομότερο δυνατό αφού περάσει η πανδημία του κορονοϊού.

Οικογενειακή διαφωνία

«Είμαστε έκπληκτοι και ταραγμένοι από την ανακοίνωση ότι το ξενοδοχείο Ritz πουλήθηκε», τόνισε ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ, σε δήλωση του στους Financial Times και πρόσθεσε πως «δεν ζητήθηκε η γνώμη μας ούτε εγκρίναμε αυτή την πώληση».

Η οικογένεια των ιδιοκτητών φαίνεται να είναι διχασμένη, καθώς πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου παράνομων υποκλοπών, με φόντο τη σύγκρουση για τον τρόπο διαχείρισης των επιχειρήσεών τους.

Ο Φρέντερικ Μπάρκλεϊ είχε δηλώσει ενώπιον της δικαιοσύνης ότι ο ανιψιός του τον ηχογραφούσε κρυφά επί μήνες. Ο 85χρονος επιχειρηματίας και η κόρη του υπέβαλαν μηνύσεις για τον λόγο αυτό σε βάρος των τριών γιων του αδελφού του και του γιου ενός εξ αυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider