Macy’s: Η ιστορία της εμβληματικής αλυσίδας που βάζει λουκέτο σε 125 καταστήματα (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Macy’s: Η ιστορία της εμβληματικής αλυσίδας που βάζει λουκέτο σε 125 καταστήματα (pics)
Η άνοδος και η πτώση της αμερικανικής αλυσίδας.

Τα πολυκαταστήματα – θεσμός της Νέα Υόρκης, Macy's, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν στο κλείσιμο 125 καταστημάτων και την απόλυση περίπου 2.000 εργαζομένων.

Πρόκειται για άλλη μία μεγάλη εταιρεία που λόγω της επέκτασης του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και των αλλαγών που παρατηρούνται στις καταναλωτικές συνήθειες των Αμερικανών, αναγκάζεται να περιορίσει τον αριθμό των καταστημάτων της για ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα.

Η εμβληματική αλυσίδα που καθιέρωσε τα πολυκαταστήματα και άλλαξε τον τρόπο που ψώνιζαν οι Αμερικανοί βλέπει πλέον τις πωλήσεις της να μειώνονται και αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις καινούριες συνθήκες.

Η άνοδος και η πτώση

Το πρώτο κατάστημα Macy's, όπως αναφέρει το business insider ιδρύθηκε το 1951 από τον Ρόουλαντ Χούσσεϋ Μέισι, στη Νέα Υόρκη. Ο Μέισι είχε ασχοληθεί και παλαιότερα με το εμπόριο, είχε ανοίξει μάλιστα κι ένα κατάστημα με υφάσματα και κουμπιά, όμως οι προσπάθειες του δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία.

R. MACY

Μετά την επιτυχία του πρώτου καταστήματος τα επόμενα χρόνια, άνοιξαν ακόμη 11 καταστήματα ενώ άρχισαν να προστίθενται και νέες κατηγορίες εμπορευμάτων.

macy's

Τα Macy’s μετατράπηκαν σταδιακά σε πολυκαταστήματα – θεσμό για την Νέα Υόρκη και έγιναν συνώνυμο του αμερικανικού καταναλωτισμού. Καθιέρωσαν επίσης αρκετές καινοτομίες στην αγορά όπως για παράδειγμα εκείνη της πολιτικής επιστροφής χρημάτων εάν οι καταναλωτές δεν έμεναν ικανοποιημένοι από τις αγορές τους. Ήταν επίσης από τα πρώτα καταστήματα που καθιέρωσαν του εντυπωσιακούς εορταστικούς στολισμούς στις βιτρίνες τους.

Μετά το θάνατο του ιδρυτή τους το 1877, η οικογένειά του συνέχισε να λειτουργεί την επιχείρηση μέχρι το 1885, όταν την ανέλαβε η οικογένεια Στράους.

Το 1902 ανοίγει το εμβληματικό κατάστημα στη Herald Square με 9 ορόφους.

macys

Aπό το 1924 καθιερώνεται η ετήσια φαντασμαγορική παρέλαση που διοργανώνουν τα Macy’s την Ημέρα των Ευχαριστιών μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, τα καταστήματα συνεχίζουν να επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

macys

MACY

Το 1947 γυρίζεται μέσα στο κατάστημα η ταινία «Θαύμα στην 34η Οδό» και τα πολυκαταστήματα γίνονται «θρύλος».

MACYS

Το 1994 η Macy's συγχωνεύθηκε με την Federated Department Stores. Τη δεκαετία του ’90, τα πολυκαταστήματα εγκαινιάζουν μια σειρά από συνεργασίες με διάσημα μοντέλα, ενώ τεράστια είναι πλέον η επιρροή τους και στη μόδα.

Τον Ιανουάριο του 2015, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα 14 καταστήματα της Macy's και του Bloomingdale. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η Macy's ανακοίνωσε ότι θα κλείσει άλλα 40 καταστήματα καθώς οι πωλήσεις συνεχίζουν να μειώνονται.

MACYS

Το Φεβρουάριο του 2020 η Macy's ανακοίνωσε ότι θα μπει λουκέτο σε 125 καταστήματα και θα περικοπούν 2.000 θέσεις εργασίας.

*Πηγή φωτογραφιών: macy's, business insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider