Την άνοιξη του 2021 στην Ελλάδα το Disney+

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την άνοιξη του 2021 στην Ελλάδα το Disney+
Η είσοδος του Disney+ στη μικρή ελληνική οθόνη θα γίνει την Άνοιξη του 2021. 

Την είσοδο της στην Ελληνική αγορά φαίνεται να ετοιμάζει η Disney, λανσάροντας την πολυσυζητημένη streaming πλατφόρμα «Disney Plus», λίγο αργότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Παρά τα πρώτα σενάρια που ήθελαν η Ελλάδα να περιλαμβάνεται στο δεύτερο κύμα διάθεσης της streaming πλατφόρμας, δηλαδή μέσα στο 2020, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η είσοδος του Disney+ στη μικρή ελληνική οθόνη, δεν θα γίνει παρά την Άνοιξη του 2021.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πλατφορμα ξεκίνησε να διατίθεται εμπορικά το Νοέμβριο τoy 2019, ωστόσο μόνο σε τέσσερις χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία και Ολλανδία. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2019 μάλιστα, οι συνδρομητές της πλατφόρμας Disney Plus έφθαναν τα 26,5 εκατομμύρια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα, η Disney+ πλέον μετρά περισσότερους από 28, 6 εκατ. συνδρομητές.

Καθυστερεί η Ελλάδα

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Disney, στις 24 Μαρτίου 2020 θα ακολουθήσουν η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία καθώς και η Ιρλανδία, η Αυστρία και η Ελβετία.

Η Ελλάδα όμως, αφενός λόγω μεγέθους της αγοράς και λόγω της μη επιθετικής προώθησης που ακολουθεί η ίδια η Disney και αφετέρου λόγω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έχουν ήδη παραχωρηθεί σε ελληνικές συνδρομητικές πλατφόρμες, θα περιλαμβάνεται στο τρίτο κύμα χωρών που θα γίνει διαθέσιμο το Disney+.

Παρότι, μάλιστα, ο τρόπος που θα λανσαριστεί στην ελληνική αγορά παραμένει άγνωστος, πληροφορίες λένε ότι ακόμα και αν συνεργαστεί με κάποιον ελληνικό πάροχο, η συνεργασία θα μοιάζει με αυτή της Amazon Prime, δηλαδή η συνδρομή θα πληρώνεται χωριστά και το περιεχόμενο δεν θα προβάλεται κατ' αποκλειστικότητα στους συνδρομητές του παρόχου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider