Πρόστιμα δισεκατομμυρίων για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Airbus

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμα δισεκατομμυρίων για το σκάνδαλο διαφθοράς στην Airbus
Πρόστιμα δισεκατομμυρίων καλείται να πληρώσει η Airbus για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Πρόστιμα που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ αναμένεται να πληρώσει η Airbus SE, με φόντο τις έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς που βρίσκονται σε εξέλιξη για σχεδόν μία δεκαετία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Airbus είναι πιθανό να πληρώσει τεράστια πρόστιμα για να έρθει σε επίσημη συμφωνία με τις ελεγκτικές Αρχές στις τρεις χώρες που έχουν «ανοιχτές» έρευνες, ενώ αναλυτές εκτιμούν πως τα πρόστιμα μπορούν να ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών κατέληξε σε συμφωνία επί της αρχής με τις ελεγκτικές Αρχές της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ, για τις κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας που τη βαραίνουν.

Ακριβό «τέλος» στην έρευνα που κράτησε μία δεκαετία

Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών στην ανακοίνωση του ανέφερε πως η συμφωνία με τις ελεγκτικές Αρχές – επί της αρχής – προχωρά, όμως δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο για νομικούς λόγους, καθώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με δημοσιέυματα στο διεθνή Τύπο, η συμφωνία θα είναι «ακριβή» για την Airbus η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με πλήθος κατηγοριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider