Το Tiffany's έκανε ανακαίνιση και «μετακόμισε» 114.000 κοσμήματα (pic)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Tiffany's έκανε ανακαίνιση και «μετακόμισε» 114.000 κοσμήματα (pic)
Το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co στην 5η λεωφόρο στο Μανχάτα, μετέφερε σε μία μυστική επιχείρηση 114.000 κοσμήματα και πολύτιμους λίθους

Περισσότερα από 114.000 κοσμήματα υψηλής αξίας μετέφερε με ασφάλεια το διάσημο κατάστημα πολυτελών κοσμημάτων Tiffany's, το οποίο πραγματοποιεί ανακαίνιση στο δεκαόροφο κτήριο στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το κεντρικό κατάστημα της εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Tiffany & Co στην 5η λεωφόρο στο Μανχάτα, μετέφερε σε μία μυστική επιχείρηση χιλιάδες κοσμήματα και πολύτιμους λίθους, αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρεται, ο κίνδυνος ληστείας ήταν μεγάλος και για αυτό το λόγο η ασφάλεια τόσο του καταστήματος, όσο και των εμπλεκομένων στη μετακόμιση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χρειάστηκαν περί τις 300 κάμερες ασφαλείας που παρακολουθούσαν το κατάστημα και άλλες τόσες που τοποθετήθηκαν στο νέο προσωρινό κατάστημα λίγα τετράγωνα μακρια. Επιπλέον, κάμερες τοποθατήθηκαν και σε συγκεκριμένα σημεία κατά μήκος της διοαδρομής που ακολουθήθηκε για τη μεταφορά τους και οι οποίες μετέδιδαν τις εικόνες απευθείας στην αστυνομία.

Οι εργαζόμενοι δεν επιτρεπόταν να αποκαλύψουν ότι θα γίνει μετακόμιση και φυσικά καμία πληροφορία σχετικά με αυτή. Ενώ, πληροφορίες αναφέρουν πως η εταιρεία «έλεγχε» ακόμα και μέσα από τα κοινωνικά κάθε πληροφορία σχετικά με το κατάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider