«Ένεση» 324 εκατ. δολαρίων στα ταμεία της Chelsea από τον Αμπράμοβιτς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ένεση» 324 εκατ. δολαρίων στα ταμεία της Chelsea από τον Αμπράμοβιτς
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ενίσχυσε τα ταμεία της Chelsea με κεφάλαια ύψους 324 εκατ. δολαρίων.

Μπορεί η σχέση του Ρομάν Αμπράμοβιτς με τη Βρετανία να περνάει κρίση, όμως η πίστη του στην Chelsea φαίνεται να παραμένει σταθερή. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Forbes, ο Ρώσος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της ομάδας, ο οποίος απουσιάζει από τους αγώνες της τα τελευταία δύο χρόνια, μόλις «γέμισε» τα ταμεία της Chelsea με 324 εκατ. δολάρια.

Όπως φαίνεται από τα οικονομικά στοιχεία της βρετανικής ομάδας, τα οποία δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα, η Chelsea δεν έχει οικονομική ανεξαρτησία και βασίζεται στην περιουσία του Ρώσου ολιγάρχη για να παραμείνει στην κορυφή της Premier League.

Συγκεκριμένα, για το αγωνιστικό έτος του 2019, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, η Chelsea εμφάνισε ζημιές προ φόρων ύψους 126 εκατ. δολαρίων.

Παρότι ο κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση από τα 588 εκατ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά, στα 593 εκατ. δολάρια το 2019, η Chelsea εμφάνισε μείωση 5 εκατ. δολαρίων στα έσοδα από τις τηλεοπτικές προβολές.

Ο όμιλος αποδίδει τη μείωση εσόδων στο γεγονός ότι δεν προκρίθηκε στο Champions League, παρά μόνο στο Europa League.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιρικός όμιλος βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω της απομάκρυνσης του προπονητή της ομάδας για την αστρονομική αποζημίωση του, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes κόστισε στην ομάδα περί τα 35 εκατ. δολάρια, με το ποσό να περιλαμβάνει και τα νομικά έξοδα εκτός από την αποζημίωση του Αντόνιο Κόντε.

Άγνωστο το μέλλον της ομάδας

Οι φήμες πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς σχεδιάζει να πουλήσει την Chelsea κυριαρχούν στα αθλητικά εξώφυλλα της Βρετανίας τον τελευταίο χρόνο, με τον δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράκλιφ να βρίσκεται ανάμεσα στους πιθανότερους υποψήφιους αγοραστές, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο.

Τον προηγούμενο μήνα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ήθελε τον Αμερικανό επιχειρηματία και συνιδιοκτήτη των L.A. Dodgers, Τοντ Μπόαλι, να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την Chelsea.

Σύμφωνα με τον Κίραν Μαγουάιρ, του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, ο οποίος μίλησε στο Forbes, η σχέση του Ρομάν Αμπράμοοβιτς με την ομάδα είναι «περίεργη», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως «παρότι η ομάδα δεν έχει αρκετά έσοδα για να καλύψει τις ανάγκες της σε νέους παίκτες, ο Ρώσος ολιγάρχης συνεχίζει να τη στηρίζει».

Ενώ τόνισε πως ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει χάσει το ενδιαφέρον του για το Λονδίνο, μετά την κόντρα του με τον Μπόρις Τζόνσον και την καθυστέρηση της ανανέωσης της βίζας επενδυτή, που τον οδήγησε να επιλέξει την Ισραηλινή υπηκοότητα το Μάιο 2018. Από τότε ο Ρώσος μεγιστάνας δεν δίνει το παρών στους αγώνες της ομάδας. Όμως η οικονομική του στήριξη στην Chelsea παραμένει σταθερή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider