Airbnb και Uber «πατούν γκάζι» για την ασφάλεια των πελατών τους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Airbnb και Uber «πατούν γκάζι» για την ασφάλεια των πελατών τους
Μετά τις δραστικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τα τελευταία 24ωρα οι δύο εταιρείες, επιβεβαιώνεται πως «αρχίζουν να γίνονται πιο υπεύθυνες σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πελατών τους».

«Γκάζι» για την ασφάλεια των πελατών τους πατούν εταιρείες, όπως η Uber και η Airbnb.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μετά τις δραστικές πρωτοβουλίες που ανέλαβαν τα τελευταία 24ωρα οι δύο εταιρείες, επιβεβαιώνεται πως «αρχίζουν, επιτέλους, να γίνονται πιο υπεύθυνες σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της ασφάλειας των πελατών τους».

Η έκθεση ασφάλειας της Uber

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η Uber έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη της έκθεση ασφάλειας (US Safety Report), από την οποία προκύπτει ότι σημειώθηκαν 6.000 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και 19 φόνοι, κατά τις διαδρομές της, τη διετία 2017-2018.

Τα στοιχεία σόκαραν τις αγορές, ωστόσο αρκετοί παρατηρητές εκτιμούν ότι σε όρους διαφάνειας η Uber έκανε ένα μεγάλο «άλμα», όταν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει έκθεση ασφάλειας.

«Συνήθως οι σεξουαλικές επιθέσεις υποκρύπτονται, οπότε η δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων συνιστά ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της γνώσης» σχολιάζει ομάδα κατά της βίας.

Η Uber έχασε την άδεια λειτουργίας της στο Λονδίνο

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 25 Νοεμβρίου, η Uber δέχθηκε ηχηρό «χαστούκι» σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα λειτουργίας της στο Λονδίνο.

Η αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (Transport for London - TfL) δεν ανανέωσε την άδεια της γνωστής διαδικτυακής υπηρεσίας μίσθωσης ταξί, μπλοκάροντας επί της ουσίας τη λειτουργία της στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την TfL, «μια σειρά αποτυχιών» της Uber, οι οποίες έχουν θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών της, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο.

«Παρά το γεγονός ότι η Uber κατόρθωσε να αντιμετωπίσει ορισμένα από αυτά τα θέματα, η TfL δεν της έχει εμπιστοσύνη, καθώς εκτιμά ότι τα εν λόγω ζητήματα μπορεί να ανακύψουν εκ νέου στο μέλλον. Η εταιρεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε», τονίζεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λονδίνου. «Η ασφάλεια είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Μπορεί η Uber να έχει σημειώσει πρόοδο, ωστόσο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το ότι επιτρέπει στους πελάτες να εμπιστεύονται οδηγούς, πολλές φορές, ανασφάλιστους και χωρίς άδεια», σημειώνεται επίσης.

Οι νέοι κανόνες της Airbnb

Την ίδια ώρα, η δημοφιλής πλατφόρμα ενοικίασης Airbnb αποκάλυψε νέους, αυστηρότερους κανόνες για όσους επιλέγουν να μισθώσουν ένα σπίτι μέσω Airbnb.

Οι αυστηρότεροι κανόνες με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των πελατών έρχονται λίγο καιρό μετά τις μαζικές δολοφονίες που σημειώθηκαν σε πάρτι για το Halloween, σε σπίτι Airbnb στην Καλιφόρνια.

Το αιματηρό πάρτι άφησε πίσω του πέντε νεκρούς.

«Άργησαν άλλα ευτυχώς πήραν μέτρα», σχολιάζει μερίδα αναλυτών.

Airbnb και Uber μετρούν 10 χρόνια ζωής

Η Uber και η Airbnb μετρούν επισήμως 10 χρόνια ζωής.

Η Uber είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο από τον περασμένο Μάιο, ενώ τη σκυτάλη φαίνεται πως θα πάρει και η Airbnb το 2020.

Και οι δύο εταιρείες θα πρέπει να προβλέψουν αυξήσεις στα κόστη τους στο προσεχές διάστημα, για να πετύχουν διαφάνεια στη λειτουργία τους και ενίσχυση της ασφάλειας των πελατών τους.

«Πρέπει να κάνουν πολλά ακόμη», σπεύδει, ωστόσο, να προειδοποιήσει μεγάλη μερίδα αναλυτών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider