Start up δίνει 10.000 δολάρια σε εργαζόμενους αρκεί να μετακομίσουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Start up δίνει 10.000 δολάρια σε εργαζόμενους αρκεί να μετακομίσουν
Το νέο πρόγραμμα της MainStreet έχει στόχο να βοηθήσει μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις να «αντέξουν» οικονομικά την πρόσληψη ταλέντων από την περιοχή.

Αντάλλαγμα 10.000 δολαρίων προσφέρει στους εργαζομένους που είναι... έτοιμοι να μετακομίσουν, προσφέρει μία start up εταιρεία στις ΗΠΑ, τα πλαίσια ενός νέου προγράμματος, που θέτει σε εφαρμογή, αυτή την εβδομάδα.

Πρόκειται για την MainStreet, μία εταιρεία που έχει τη βάση της στη Silicon Valley, τη Μέκκα της τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι τρεις ιδρυτές της εταιρείας – οι οποίοι είναι πρώην εργαζόμενοι της Google – είναι διατεθειμένοι να χορηγήσουν 10.000 δολάρια σε όποιον εργαζόμενο θέλει να μετακομίσει σε άλλη πόλη, εκτός της Silicon Valley.

Το κόστος διαβίωσης στη Silicon Valley είναι πολύ υψηλό με αποτέλεσμα να μειώνει το επίπεδο της ποιότητας ζωής, κάτι που δεν αρέσει στους ιδρυτές της MainStreet. Όπως δήλωσαν σε συνέντευξη τους στον τοπικό ενημερωτικό σταθμό KGO, «Η Silicon Valley έχει γίνει εξαιρετικά ακριβή για πολλές οικογένειες»... κάτι που επηρεάζει αρνητικά εκατοντάδες επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προσφέρουν μισθούς αντίστοιχους με αυτούς που προσφέρουν οι τεχνολογικοί «γίγαντες» της περιοχής.

Το νέο πρόγραμμα της MainStreet έχει στόχο να βοηθήσει μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις να «αντέξουν» οικονομικά την πρόσληψη ταλέντων από την περιοχή. Σε αυτό το σημείο εισέρχεται η MainStreet και χορηγεί το ποσό των 10.000 δολαρίων στον «υποψήφιο» εργαζόμενο για να μετακομίσουν και να ξεκινήσουν να δουλεύουν από άλλη πόλη, εκτός της περιοχής της Silicon Valley, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Όμως οι «υποψήφιοι» προς μετακόμιση εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα πάρουν άμεσα τα χρήματα, αλλά ένα χρόνο μετά την πρόσληψη τους. Αν δεν απολυθούν πριν από το ορόσημο του ενός έτους, τότε η MainStreet θα τους προσφέρει και ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλα τα μέλη της οικογένειας και ακόμα 5.000 δολάρια για 3 μήνες επιπλέον.

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να ξέρουν είναι ότι η προσφορά για τη χορηγία των 10.000 έχει προσθεσμία λήξης και είναι το Δεκέμβριο! Οπότε, όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider