Counter-Strike: «Σχεδόν όλες» οι συναλλαγές έχουν σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Counter-Strike: «Σχεδόν όλες» οι συναλλαγές έχουν σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Οι παίκτες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταλλάσουν το «κλειδί» για τα «κιβώτια», σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η παράνομη δραστηριότητα.

Ένα μεγάλο διθνές κύκλωμα απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος αποκάλυψε μία εσωτερική έρευνα της εταιρείας Valve, για τις μικρο – συναλλαγές που πραγματοποιούνται μεταξύ των παικτών στο ηλεκτρονικό παιχνίδι «Counter-Strike: Global Offensive».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Vice, η προγραμματίστρια εταιρεία Valve διαθέτει την Steam, μία «εσωτερική» πλατφόρμα αγοράς και πώλησης, όπου οι παίκτες του «Counter-Strike» μπορούσαν να ανταλλάξουν τα «κιβώτια» που περιείχαν τα όπλα τους και άλλα πολύτιμα χαρακτηριστικά του ψηφιακού παίκτη, καθώς και τα κλειδιά για τα «κιβώτια».

«Στο παρελθόν, οι περισσότερες ανταλλαγές που είχαν ελεγχθεί, ήταν νόμιμες» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η οποία όμως συμπληρώνει: «Πρόσφατα όμως, εντοπίστηκε μια διαφορετική δραστηριότητα, με διεθνή κυκλώματα παρανομίας να χρησιμοποιούν κλειδιά του CS:GO για να ρευστοποιήσουν τα παράνομα κέρδη τους, (ξεπλένοντας μαύρο χρήμα). Σε αυτή τη φάση, σχεδόν όλες οι μικρό – συναλλαγές έχουν σχέση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του Vice, οι παίκτες δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταλλάσουν το «κλειδί» για τα «κιβώτια», σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η παράνομη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider