Ο Τζεφ Μπέζος κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τζεφ Μπέζος κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
Ο Μπιλ Γκέις ετοιμάζεται να πάρει τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο από τον Τζεφ Μπέζος.

Αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – και να τον παραδώσει στον Μπιλ Γκέιτς – βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Τζεφ Μπέζος.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπέζος κινδυνεύει να αποχωριστεί το «στέμμα» του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, μετά τη βουτιά που κατέγραψε η μετοχή της Amazon την Πέμπτη.

Οι μετοχές της εταιρείας έχασαν πάνω από 8% την Πέμπτη, στη σκιά των ανακοινώσεων για μείωση της κερδοφορίας της για πρώτη φορά από το 2017.

Ειδικότερα, για το τρίτο τρίμηνο η Amazon ανακοίνωσε κέρδη ύψους 2,1 δισ. δολαρίων ή 4,23 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις της τάξης των 69,98 δολαρίων. Οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά, έναντι των 56,58 δισ. δολαρίων που είχαν καταγραφεί πέρυσι, ωστόσο τα κέρδη υποχώρησαν, αφού την περασμένη χρονιά είχαν διαμορφωθεί στα 5,75 δολάρια ανά μετοχή.

Στη σκιά δημοσιοποίησης των οικονομικών μεγεθών της Amazon, η τιμή της μετοχής της υποχώρησε στα 1,637 δολάρια, τιμή κατά την οποία, η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αποτιμάται στα 102,8 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, καθώς η μετοχή της Microsoft έχει καταγράψει άλμα 38% από τις αρχές του 2019, η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται στα 107,5 δισ. δολάρια, ποσό που τον κατατάσσει πρώτο στην κατάταξη. Ωστόσο, τα επίσημα στοιχεία για τον δείκτη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg (Billionaire Index) θα οριστικοποιηθούν αργότερα την Παρασκευή, μετά το πέρας της συνεδρίαση της Wall Street.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο Μπέζος δεν θα κινδύνευε να χάσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εάν δεν είχε πάρει διαζύγιο με τη Μακένζι, στην οποία μεταβιβάστηκε, τον περασμένο Ιούλιο, το ένα τέταρτο των μετοχών που κατείχαν στην Amazon όταν ήταν ζευγάρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider