Έξι στις 10 τράπεζες δεν θα αντέξουν μια νέα παγκόσμια ύφεση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έξι στις 10 τράπεζες δεν θα αντέξουν μια νέα παγκόσμια ύφεση
Αποκαλυπτική η νέα έρευνα της McKinsey για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα ευρήματα νέας έρευνας της McKinsey για το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Όπως προκύπτει από τα εν λόγω ευρήματα, το 60% των τραπεζών διεθνώς δεν είναι τόσο ισχυρές ώστε να αντέξουν μια νέα, παγκόσμια ύφεση, με την McKinsey να προειδοποιεί τις τράπεζες πως είναι εξαιρετικά ευάλωτες, όσο δεν αναπτύσσονται όσο γρήγορα απαιτεί η σύγχρονη εποχή.

«Μια δεκαετία μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, οι ενδείξεις για τις τράπεζες είναι ανησυχητικές: η ανάπτυξη των εσόδων τους επιβραδύνεται, ενώ χαμηλά παραμένουν και τα ποσοστά χορήγησης δανείων», σημειώνεται στη μελέτη. «Η επενδυτική εμπιστοσύνη στις τράπεζες εξασθενεί», προειδοποιεί η McKinsey.

Και συμπληρώνει: Μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής επιβράδυνσης, με χαμηλά ή ακόμη και αρνητικά επιτόκια, θα «διαλύσει» το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Για να αποφευχθούν τα… χειρότερα, η McKinsey προτείνει στις τράπεζες διαφοροποίηση των επιχειρηματικών του μοντέλων, αλλά και επέκταση των προϊόντων τους, ενώ καταγγέλλει πως «οι τράπεζες δεν επενδύουν όσα πρέπει στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, για να παραμείνουν ανταγωνιστικές».

«Οι τράπεζες πρέπει να εξερευνούν διαρκώς νέους τρόπους για να καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών τους», καταλήγει η McKinsey.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider