Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Forbes με τους καλύτερους εργοδότες του 2019.

Σύμφωνα με το Forbes, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να κρίνουν την εταιρεία στην οποία εργάζονται, αλλά και την πιθανότητα να συστήσουν την εταιρεία σε φίλους και μέλη της οικογένειας τους, μεταξύ άλλων.

Μέχρι τις 18/10, η Alphabet είχε κεφαλαιοποίηση περί τα 870 δισ. δολάρια. Το δυναμικό της αποτελείται από 100.000 εργαζόμενους και κατά το τελευταίο τρίμηνο κατέγραψε έσοδα 38,9 δισ. δολάρια, ήτοι αυξημένα κατά 19% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η πρωτιά της Alphabet έρχεται σε αντίθεση με τη «δύσκολη» χρονιά που είχε η «θυγατρική» Google, καθώς το 2019 δέχθηκε πλήθος καταγγελιών για την πολιτική της σε ζητήματα όπως η σεξουαλική παρενόχληση σε χώρους εργασίας, ρατσιστικές συμπεριφορές και διαχωρισμό. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι της Google οργάνωσαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, η Google δέχθηκε κριτική για την τακτική της να προσλαμβάνει προσωρινούς εργαζομένους ή εργαζομένους από εξωτερικούς παρόχους.

Η κατάταξη των καλύτερων εργοδοτών βασίζεται στη λίστα «Forbes Global 2000» για το 2019, η οποία καταγράφει τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες. Το 2018, οι εταιρείες αυτές είχαν συνολικά περισσότερα από 40 τρισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα.